…húzzad jobban, táncolni való kedvem van…

2024. 23. 01., 4:09pm
A Fonóban az idén télen is összegyűlik a népzenészek színe-java

 

by Szendi Horváth Éva

Több mint egy évtizedes múltra tekint vissza a Fonóban megrendezett Népzenészbál. Ez az este a népzenész szakma találkozásának kitüntetett alkalma, ahol a zenészek színe-java együtt mulat – természetesen a közönséggel!

Az este egy színpadi műsorral veszi kezdetét. Az eseményt megnyitó koncerten résztvevő zenekarok egy-egy zenei összeállítással mutatkoznak be. A hajnalig tartó táncházi mulatságon ezt követően a talpalávalót több zenekar húzza majd felváltva.

A koncertprogramban olyan zenekarok működnek közre, mint a Budapest Mezőség Band, Havay Viktória és a Horsa Banda, Sergő Zenekar, Eszterlánc Zenekar, Bajkó, Naszály, Magyar Nemzeti Táncegyüttes Zenekara, B2 Zenekar, Sarjú Banda, Triolina. Az este házigazdája és a Népzenészbál alapítója: D. Tóth Sándor 'Satya'.

Az este során külföldi vendégek is érkeznek. A szervezők vendégül hívták a lengyel SKŁAD NIEARCHAICZNY együttest, akik szintén muzsikálnak majd a nagyérdeműnek! A koncerteket követő táncházban Gombai Tamás és barátai, valamint a Naszály zenekar húzza a talpalávalót.

Népzenészbál 2024

Fonó, 2024. január 26. péntek 20:00

Az esemény részletei és jegyek itt »» https://www.fono.hu/hu/programok/2024/nepzeneszbal/

fotó: Kun László