Vígjáték és dráma

2023. 05. 11., 12:20pm
Csodák útján – film a barátságról és egy csodás útról

 

Az ADS forgalmazásában november 9-től látható a mozikban az Oscar-díjas Maggie Smith, az Oscar-díjas Kathy Bates, Agnes O'Casey, valamint az Oscar-díjra jelölt Laura Linney főszereplésével készült A csodák útján (The Miracle Club) című film.

„Maggie Smith különösen szívszorító teljesítményt nyújt.” (Roger Ebert)

Ballyfermot, Írország, 1960. Egy Dublin külvárosában élő, keményen dolgozó közösség élete a hűség, a hit és az összetartozás hagyományaiban gyökerezik.

Lily (Maggie Smith), Eileen (Kathy Bates) és Dolly (Agnes O'Casey) három generáció, akiket a barátság összeköt. A ballyfermoti barátnőknek egyetlen álmuk van, hogy megízleljék a szabadság ízét.

A munkásosztálybeli nők soha nem hagyták el otthonukat Dublin külvárosából. A helyi pap "jóindulatú közreműködésével" elmenekülnek mindennapi küzdelmeik elől. Pimasz és lázadó papjuk jóindulatú beavatkozásával négy barátnő, Lily, Eileen, Dolly és Sheila nyerik meg az ehhez szükséges jegyet a tombolaesten. Vagyis megnyerik életük fődíját - egy egyházi tehetségkutató versenyt, amely egy szent helyre, a franciaországi Lourdes városába viszi őket, amely a csodákról és a gyógyításokról híres.