Rászorulóknak nyújtott támogatás

2023. 20. 01., 9:19pm
Napi egymilliós adomány 2022-ben

 

Több mint 367millió forint értékben nyújtott anyagi és terméktámogatást a Procter&Gamble partnerszervezeteinek Magyarországon 2022-ben. A vállalat több mint 30 éves hazai jelenléte alatt folyamatosan segíti többek között a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, az UNICEF, a Habitat for Humanity, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az SOS Gyermekfalvak munkáját: közreműködésükkel több milliárd forintot adományozott a rászorulóknak termék- és pénzadomány formájában.

 A Procter & Gamble az elmúlt három évtizedben kimagaslójelentőségű partnerségeket alakított ki számos hazai szervezettel és a helyi közösségekkel, amelyek számára folyamatos anyagi, önkéntes vagy terméktámogatást nyújt. 2022-ben napi több mint egymillió, azaz összesen 367.669.000 forint értékben juttatott el közel félmillió darab terméket, többek között négy kiemelt partnerszervezetének. A Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével nemcsak a világjárvány, de a tavaly óta zajló háború miatt nehéz helyzetbe került családok és közösségek számára nyújtottak jelentős támogatást.

A vállalat termékeinek széles választékával látja el hónapról hónapra a hazai szervezeteket. Tavaly, sok egyéb mellett, női intimhigiéniai és babaápolási termékeket, tisztálkodószereket, kézfertőtlenítőt, mosó- és tisztítószereket, szájápolási termékeket, borotvákat, dezodorokat és légfrissítőket adományozott. Továbbá irodabútorokat és foteleket is eljuttatott a rászorulóknak. Saját önkénteseinek segítségével minden évben nehéz sorsú gyermekeket támogat, valamint „Ültessünk jobb levegőt” programjuk keretében, már több hektár erdőt telepített az országban.

A cég nemcsak az országos szervezeteknek nyújt támogatást, de aktívan segíti a gyáraihoz közel álló helyi közösségeket és szervezeteket is, mint a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház vagy a Csömöri Alapszolgáltatási Központ.

Márkái révén számos jótékonysági program elindítója vagy részese. Az Always évek óta kiemelt támogatója a Magyar Vöröskereszt #lánybólnővé programjának, amely a menstruációs szegénység leküzdéséért harcol. A programnak köszönhetően, eddig közel egymillió darab betétet adományozott iskolás lányoknak.

A Pampers évek óta speciális koraszülött pelenkával látja el a hazai kórházak köraszülött osztályait, tavaly több mint 160 ezer Preemies pelenkát adományozott. Magyarországon majdnem harminc Perinatális Intenzív Centrum (PIC) működik, melyek speciálisan a koraszülöttek és a beteg újszülöttek ellátásra felkészült osztályok. A koraszülöttek esélyeit arra, hogy a kiírt időre született társaikhoz hasonló életet élhessenek, meghatározzák az időben elvégzett orvosi beavatkozások, kezelések és a későbbi fejlesztő foglalkozások.

„A koraszülöttek számára tervezett kis méretű, rendkívül gyengéd pelenkáink kifejezetten a picik érzékeny bőréhez lettek kialakítva. A speciális pelenkák méretükből adódóan a lehetőségek szerint a legkevésbé zavarják a koraszülött kisbabák alvását, fejlődését és orvosi ellátását.Büszkék vagyunk arra, évek óta támogatjuk legkisebb pelenkáinkkal a koraszülött osztályokat.” – mondta Krubl Yvette, a Procter & Gamble kommunikációs vezetője.