Praliné szaloncukor köntösben

2017. 27. 11., 6:17pm
Bár a szaloncukor ma már hungarikum, és Jókai a XIX. században már „szalonczukedlinek” hívta, őse mégis francia és német területről származik.

Bár a szaloncukor ma már hungarikum, és Jókai a XIX. században már „szalonczukedlinek” hívta, őse mégis francia és német területről származik. Mai formájának, receptúrájának elődje már a XIV. században útnak indult.

A Szamos szaloncukor gyártása sem új keletű. Bár sokan azt gondolják, hogy vásárláskor csak marcipán szaloncukorban gondolkodhatnak, ezen bőven túlmutat a kínálat. Hiszen a manufaktúra a megszokott klasszikus marcipános szaloncukrok mellett mézes-narancsos fehércsokoládé krémes, karamell vaníliás fehércsokoládé krémes és sós-mandulás csokoládékrémes pralinékat is selyempapír köntösbe öltöztetett.

Ennél a családi vállalkozásnál ismét igyekeztek valamit visszahozni régi időkből, megidézni a kort, amikor a csokoládé még ritkaság számba ment. Manapság, amikor az ünnepek alatt szinte korlátlanul csemegézhetünk a finomságoktól roskadozó karácsonyfáról, már eszünkbe sem jut, hogy megbecsüljük ezt a ritka portékát. Legyen a szaloncukor ismét olyan édesség, amivel megkínáljuk vendégeinket, megajándékozzuk ismerőseinket, valóban díszét adva „szalonunknak”. Legyen 2017-ben a Szamos szaloncukor élvezete ünnepi, emelkedett pillanat!

A manufaktúra a minőségnek és a látványnak a legmagasabb színvonalát képviseli a szaloncukor-készítésben is. A családi vállalkozásnak ugyanolyan magas elvárásai vannak a karácsonyi édesség gyártásakor, mint más termékeiknél. Az idei ünnepekre szóló kínálatukkal ismét a legmagasabb minőség elérése volt a cél, így egy átlagos szaloncukor helyett pralinés íz- és formavilág kerül napvilágra a selyempapír felbontásakor!

Érdemes megtanulni a csokoládémesterektől a praliné elkészítését!

Andor szívvel lélekkel, és nagy tudással igyekszik átadni tudományát a hallgatóságnak. És íme, a végeredmény, már becsomagolva:

Idén már tíz különböző ízből válogathatunk a karácsonyi finomságból, és elérhető a hozzáadott cukor nélküli, csokoládékrémmel töltött szaloncukor is. Igazi különlegesség a Harcipán Energiaszeletből készült narancsos energiadesszert, ami szintén ünnepi csomagolást kapott.

A teljes választék:

Marcipán szaloncukor csokoládéval mártva
Feketeribizlis krémmel töltött marcipán szaloncukor csokoládéval mártva
Narancsos krémmel töltött marcipán szaloncukor csokoládéval mártva
Meggyes krémmel töltött marcipán szaloncukor csokoládéval mártva
Csokoládés krémmel töltött marcipán szaloncukor csokoládéval mártva
Csokoládés krémmel töltött marcipán szaloncukor csokoládéval mártva – HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL, ÉDESÍTŐSZEREKKEL
Mogyorós-mazsolás marcipán szaloncukor tejcsokoládéval mártva.
Marcipán szaloncukor válogatás (narancsos, meggyes, csokoládés, feketeribizlis)
Praliné szaloncukor válogatás (karamell-vanília, édes-sós mandulanugát, mézes-narancsos)
Harcipán narancsos energiadesszert