Ismét jótékonysági matiné

2023. 13. 11., 8:44pm
Hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett színház

 

Több mint 200 rossz szociális helyzetű gyerek nézhette meg Rossini Hamupipőke című operáját nemrégiben, az Újpesti Ifjúsági Ház koncerttermében. A teltházas előadás jókedvet és mosolyt tudott csalni a gyerekek arcára.

Ismét jótékonysági matiné-előadásra várta a gyerekeket a Koncertmuzsika Zenekar és a Gyermekmentő Szolgálat. Az együttes Rossini Hamupipőke című operájának rövidített változatát adta elő, kifejezetten gyerekekre szabva, 60 percben. Az előadók Pánczél Klaudia, Kádár Szabolcs János, Koczka Tamás, Baranyai Anett, Várhelyi Éva, Mesterházy Gyula voltak. Közreműködött a Koncertmuzsika Zenekar, karmester Csányi Valéria, rendező Mesterházy Gyula. Hamupipőke történetének tanulsága a mai napig érvényes: az emberekkel való rossz bánásmód nem vezet célra, de, ha jót cselekszel, akkor az élet előbb-utóbb megjutalmaz.

Nagy öröm, hogy a rászoruló gyerekeknek művészi élményben lehet részük, és olyan zenei-színházi élményhez jutottak most is, amire egyébként nemigen lenne lehetőségük. 

Háttér:

A Koncertmuzsika Együttes 101 esztendős, komoly múlttal rendelkezik. Szólistáik neves fiatal énekesek, akik rengeteg szerepben játszanak folyamatosan Magyarország különböző színházaiban.

 Csányi Valéria, a zenekar vezetője korábban többször dolgozott együtt a Gyermekmentővel a hagyományos karácsonyi gálaműsorunk, a Diótörő kapcsán. Tavaly pedig azért keresett meg bennünket, hogy segítsünk olyan gyerekeket elérni, akik egyébként nem, vagy csak nagy ritkán jutnak el színházba, operába. Akkor a János Vitéz című daljátékra volt meghívva 180 nehéz körülmények között élő iskolás gyerek, fiatal. Az eseményt Újpest Önkormányzata is támogatta.

Fotó: Gordon Eszter