Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje bekeményít

2024. 09. 02., 8:21pm
Megújul a Ford bestsellere, a Kuga SUV

 

A Ford büszkén mutatja be a legmodernebb technológiákkal felvértezett új Kugát, amely innovatív dizájnjával, fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszereivel, továbbfejlesztett hibrid hajtásláncokkal, tágas belterével és dinamikus vezetési élménnyel definiálja újra az SUV-k fogalmát

          A vadonatúj Kuga Active széria a közkedvelt Kuga modell egy olyan merész változata, amelyet úgy terveztek, hogy a bevállalósok és a hétköznapi vezetők számára egyaránt fokozza a vezetési élményt. Megnövelt hasmagasságával és finomhangolt felfüggesztésével a Kuga Active fokozott teljesítményt nyújt a városi dzsungelen túl is, kényelmes és magabiztos vezetést biztosítva, bármerre is vezet az út.

          Az autó markáns külső dizájnjához letisztult belső kialakítás társul; alapfelszereltség a 13,2 colos, központi érintőképernyő és a felhőhöz kapcsolódó SYNC 4 5G fedélzeti szórakoztató és információs rendszer. A legmodernebb vezetéstámogató technológiák biztonságosabb vezetési élményt és komfortosabb utazást kínálnak.

          A Ford izgalmas elektromos jövőt ígér az autósoknak, és ebben az új Kuga (Európa legkelendőbb plug-in hibrid modellje 2021-ben, 2022-ben1,2 és a legutóbbi előrejelzések alapján várhatóan 2023-ban is) kulcsfontosságú szerepet játszik.

          A merész, karakteres megjelenésű új Kuga vásárlói számára nemcsak a hibrid hajtásláncok teljesítménye jelent majd kellemes meglepetést, hanem az autó egyszerű csatlakoztathatósága. Emellett a legújabb generációs vezetéstámogató rendszerek átfogó kínálata is, amelyeknek köszönhetően a Kuga tökéletes társnak ígérkezik a mindennapok kalandjaihoz. 

Az Európában gyártott és európai emberek számára tervezett új modell - az otthon és közterületen egyaránt tölthető - Kuga PHEV változat, amely akár 69 kilométert 3 is képes megtenni tisztán elektromos hajtással. Azoknak az autósoknak, akiknek nem áll rendelkezésükre kényelmes töltési lehetőség, a Ford a full hibrid hajtású Kuga Hybrid modellt ajánlja. Ez a változat is az elektromos hajtáslánc kényelmét kínálja, miközben akár 900 kilométert is képes megtenni egyetlen tankolással4, és a városi útszakaszok 64 százalékát is képes elektromos hajtással megtenni. 5

A Kuga Plug-In Hybrid és a Kuga Hybrid AWD vásárlói a továbbfejlesztett hibrid hajtásláncnak köszönhetően egyaránt számíthatnak az elektromos autók élvezetes gyorsulására és csekélyebb károsanyag-kibocsátására, valamint a dízelüzemű autókhoz hasonló megnövelt vontatási képességre. Az új Kuga a 2100 kilogrammos 6 vontathatóságával könnyedén mozgat akár egy nagyméretű lakókocsit is.

“A Ford Kuga már 2008-as megjelenése óta igazi sláger a vásárlók körében. Az új Kuga pedig minden eddigi változatnál jobban sikerült, a sokoldalúság, a csatlakoztathatóság és a kényelem egészen új szintjét nyújtja,” nyilatkozta Jon Williams, a Ford Blue Európa vezérigazgatója.

Friss formavilág és technológia

Friss, magabiztos formatervével az új Kuga kívül-belül megújult. A Titanium kivitel eleganciáját, az ST-Line sportosságát és az Active robosztusságát egyedi dizájnelemek hangsúlyozzák. Az új Kuga dinamikus orr része és az első fényszórókat összekötő LED dizájn elem együttesen irányítja rá a figyelmet az új modell erőt sugalló, céltudatos megjelenésére.

Az autóban utazók kényelmét tovább fokozza a Ford legújabb generációs SYNC 4 7 fedélzeti információs és szórakoztató rendszere, amely a továbbfejlesztett hardware-nek köszönhetően gyors zökkenőmentes csatlakoztathatóságot és működést biztosít. Az okostelefonokkal gördülékenyen integrálható rendszer 5G kapcsolata gyors adatátvitelt biztosít. Így a felhőalapú navigáció mindig segít elkerülni a közlekedési dugókat, miközben a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto 8 rendszerek segítségével kényelmesen elérhetőek a legfontosabb alkalmazások és információk.

A SYNC 4 abban is segít, hogy az autósok a lehető legtöbbet hozhassák ki az új Kuga vontatási képességéből 6; erre szolgál a vontatmány csatlakoztatási ellenőrző lista. A navigáció vontatási üzemmódját kiválasztva a vezető megadhatja az autó és a vontatmány méreteit, és ezután a SYNC 4 rendszer kifejezetten olyan útvonalakat választ, ahol nincsenek egyéb akadályok.

 A legmodernebb technológiák a gyártástól a mindennapos használatig

A fejlett vezetéstámogató technológiáknak köszönhetően a vezetés és utazás élménye még a nehezebb körülmények között is stresszmentes és kényelmes. Az új generációs adaptív sebességtartó automatika 9,10 az eddig kínált funkciókon túl automatikusan fékez a kanyarok és kereszteződések előtt, a 360 fokos kamerarendszer 11pedig teljes felülnézeti képet ad a jármű környezetéről, megkönnyítve a manőverezést

Az előre-hátra csúsztatható második üléssor révén a hátul utazók lábtere 1 méternél is nagyobb lehet, vagy akár 150 literrel 12 is megnövelhető a csomagtér kapacitása. Az opcióként elérhető ERGO ülések kiváló alátámasztást nyújt a testnek, amit az AGR vezető gerincgyógyászati szervezet tanúsítványa igazol.

A megnövelt hasmagasságnak köszönhetően nem számít, hogy a városi dzsungelben navigálnak, vagy éppen a kitaposott ösvényekről merészkednek le

A továbbfejlesztett felfüggesztés nemcsak agilisabb terepképességet biztosít, de hozzájárul a jobb kezelhetőséghez és stabilitáshoz is

Az autózás biztonságát fokozza a továbbfejlesztett fényszórótechnológia, a Kugában alapfelszereltségként automatikus távfényvezérlésű LED fényszórók 9 találhatóak. A külön rendelhető Dinamikus Pixel LED 9 fényszóró a navigációs adatok és az útjelzéseket leolvasó kamera információi alapján megváltoztatja a fény vetítését kanyarokban, kereszteződésekben és körforgalmakban, jobban megvilágítva így a környezetet.

Az új Kuga Európában, a Ford modern valenciai üzemében készül, ahol a gyártási folyamatot 3D-nyomtatású alkatrészek teszik rendkívül precízzé, és egyúttal fenntarthatóbbá. A mérnökök szorosan együttműködnek a mesterséges intelligenciával, így biztosítva a lehető legmagasabb szintű minőséget.

Az új Kuga forgalmazása már januárban megkezdődött.