Dóka Attila - Tavaszindító zenekaros koncert

2023. 17. 03., 9:25am
Attila jelmondata „Mindenhol jó fellépni, de legjobb ITTHON!”

 

Dóka Attila dalszerző, gitáros énekes sokak számára ismerősen csengő név, hiszen Attila Gyálon született, itt él és alkot ma is. Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár színpadán is igen gyakran megfordul, elsőként a dalait, színpadi produkcióit a hazai, gyáli közönségnek mutatja meg. Láttuk már színpadon szimfonikus zenekarral kiegészülve, trióban és egyedül is. Ötleteinek tárháza kimeríthetetlen, maga írja a dalokat, szövegeket, szólamokat egyaránt.

Dóka Attila 2023. március 18-án tavaszindító zenekaros koncerttel teremt ünnepi hangulatot, hiszen végre nyitva lesz a Közösségi Ház ajtaja és újra lehet kulturális programokat látogatni és egyben születésnapos koncert is lesz. Attila születésnapján kívül egy új lemez születését is ünneplik.
A gyáli művész 2023. 03. 18-án este 18:00 órakor vár minden helyit az Arany János Közösségi Ház gyönyörű színháztermébe.
Időpont: 2023. március 18., szombat, 18.00 óra
Belépő: 2000 Ft

Jegyek kaphatók a jegy.hu felületén:
https://www.jegy.hu/.../doka-attila-tavaszindito...

Illetve személyesen Közösségi Házban március 1-jétől az intézmény nyitvatartási idejében.

Dóka Attila: Csak a kezemet – Itt a vadonatúj nagylemez!
Még ebben a hónapban megjelenik Dóka Attila új nagylemeze „Csak a kezemet” címmel. A rockalbum sok új és néhány jellegzetes dalt tartalmaz, melyeket már jól ismer a közönség, de albumra eddig még nem kerültek.
A sokoldalúságáról ismert művész úgy érzi, régi álma vált valóra, hiszen pontosan olyan, „vegytiszta” rockzenét hallhatunk a lemezen, amibe még gyermekkorában beleszeretett. Kemény dobok, hangerő és míves gitár szólok. „Olyan lemezt akartam, ami tökéletesen tükrözi a rockzene és a gitárok iránti rajongásomat” – vallotta be a szerző. A lemez további érdekessége, hogy a szerző csakúgy, mint korábban, ebben a projektjében is együttműködik Kovács Sára Diznával, akinek nagyszerű fuvolajátéka több dalban is hallható.
A gondosan válogatott 12 dalszöveg, amely végül az albumra került, rávilágít a felszínességre (Nem hiszem, hogy számít). A hiszékenységre (Csak a kezemet), az emberi gyarlóságra, a félelemre a jövőtől (Fear of the future) úgy gondolva, hiába nyíltak ki az ajtók és kezdtük el élni a „régi” életünket. Már sohasem lesz ugyanaz, a létbizonytalanság, az ismeretlentől és a már ismert szörnyűségektől való félelem még mindig csontig hatol. Ez az érzés több dalban is megjelenik.
A csöndet, a békét, a békére vágyást a Vidd el messze című dal jeleníti meg. Korongra került a Sebesség című szerzemény is, amely nagy utat járt be az elmúlt évek folyamán. Az eredeti verziót a motorsport, a versenyek előtti felfokozott állapotot ihlette. Ezután, 2017-től a fogyatékossággal élők Balatont megkerülő tandemtúrájának himnusza lett. Most azonban, újra értelmezve, ismét eredeti pompájában, a felpörgő motorokat, a benzingőzös világot idézi a megjelenő lemezen.

2023.03.18-án, 18:00 órakor a gyáli Arany János Közösségi Ház nagyszínpadán kerül sor a fényszínházzal fűszerezett lemezbemutató koncertre. Az sem titok, hogy minden újdonságot először a szülővárosában szeret bemutatni Dóka Attila.