Az öltözet kiszámítható, ha az időjárás nem is

2023. 12. 03., 7:39pm
A szeszélyes időjárás sem állhatja útját az új tavaszi-nyári kollekciónak

 

A tavaszi időszak minden rezdülésével és illatával a természetbe hív minket, az időjárás változékonysága miatt azonban nagy kihívást jelenthet a megfelelő ruházat kiválasztása. A népszerű svéd outdoor márka, a Fjällräven legújabb tavaszi-nyári kollekciójának ruhadarabjai és kiegészítői mind figyelembe veszik a kiszámíthatatlan időjárást, és lehetőséget teremtenek arra, hogy a túrázók szélben, esőben vagy épp kánikulában is élvezhessék a természetjárást.

A túrázás maradéktalan élvezetéhez a ruházatnak és a felszerelésnek nem csupán a terepviszonyoknak kell megfelelniük, de az időjárásnak is, ami a tavaszi és a nyári időszakban egyre kiszámíthatatlanabb. A svéd túrafelszerelés-gyártó épp ezért új tavaszi-nyári kollekcióját a szélsőségesen változó időjárási körülményekhez igazítva alkotta meg, hogy se a tavaszi zápor, se a kalapot megtépázó széllökések, de még a nyári kánikula se állhasson a szabadtéri kalandok útjába.

A természetben eltöltött idő szabadsága felemelő érzés, ám annak érdekében, hogy ne kelljen egy hirtelen jött zivatar miatt megszakítani a túrázást, érdemes megfelelő héjréteggel készülni, például egy olyan esőkabáttal, mint a vízálló és légáteresztő HC Hydratic Trail dzseki.

Tökéletes választás a tavaszi réteges öltözködéshez, funkcionalitásáról az állítható kapucni, az oldalt cipzáras szellőzőnyílások és a két irányú, sliccelt kialakítású elülső cipzár gondoskodik. A vízhatlanság eléréséhez, a Fjällräven többi héjrétegéhez hasonlóan, ennek a kabátnak a tervezésekor is PFC-mentes impregnálást használtak, így a környezet károsítása nélkül védi meg viselőjét az esőtől.

A márka minden kollekciójában helyet kapnak a kifejezetten női igényeknek megfelelően kialakított darabok is. Az idei tavaszi-nyári szezon új darabja, a High Coast Shade Dress ingruha is ezt hivatott támogatni.

G-1000 Air Stretch anyagának köszönhető remek szellőzésével, laza és légies szabásával tökéletesen megfelel a meleg, ám szeszélyes időjárásnak. Így remek választás túrázáshoz vagy utazáshoz akár ruhaként, akár plusz rétegként viselve - például az Abisko Short Tights nadrággal kombinálva.

Ez a testhezálló rövidnadrág nedvességelvezető képességének, praktikus kialakítású zsebeinek és kényelmes szabásának köszönhetően a meleg nyári túranapok kedvenc darabja lesz.  Duplán kötött sztreccs anyaga gondoskodik a tartósságáról és az átlátszatlanságáról, ezzel garantálja a fesztelen mozgás örömét bármilyen szabadtéri aktivitásról is legyen szó.

A svéd outdoor márka - természetesen - szintén figyelembe veszi a férfiak igényeit. Több új ruhadarabja mellett a tavaszi túrázáshoz a Greenland Trail Trousers strapabíró nadrágot ajánlja, ami G-1000 Eco anyagból készült, előre formázott térdekkel. A nadrág a hátsó részén és a térdeken dupla szövetréteggel megerősített.

Így a legzordabb időjárási körülmények közt is megbízható viselet, akár egy többnapos természetjárás során is.  

Egy ilyen túrához pedig elengedhetetlen egy olyan komfortos és többfunkciós hátizsák, mint a két méretben elérhető Kajka 35.

A nyírfából készült vázszerkezet, az ergonomikus vállpántok és a könnyen állítható háthossz együtt teszik ezt a túrahátizsákot igazán kényelmessé és jól kihasználhatóvá. Ebben minden elfér, ami elengedhetetlen egy többnapos kiránduláshoz.

A túrázás azonban nem csak a funkcionalitásról és a praktikusságról szól. A Fjällräven hisz abban, hogy a természet ereje nem csupán a hirtelen változó időjárásban nyilvánul meg; képes ugyanis összehozni az embereket, erősíteni az önbecsülésüket, és életre szóló élménnyel gazdagítani őket.