A szépség felfedezése a világ minden táján

2024. 03. 02., 10:35pm
Az új kaland egyenesen a lenyűgöző Egyiptomba visz

 

A Chloé a kezdetektől fogva egy különleges, egyedi ablakon át szemléli a világot. A felfedezés folytonos vágyától hajtva a márka az eredetiséget ünnepli közel, s távol a világon.

 Ez a filozófia vezetett a Nomade megalkotásáig. Az ikonikus illat a kultúrák találkozásából született, mely a felfedezés és osztozás utáni vágyat idézi minden fújással. Meghív, hogy még távolabbra barangolhass és felfedezhesd általa a világot.

Most egy új kaland veszi kezdetét, melyben a Nomade első útjára indul Egyiptomba, hogy újra kapcsolódhasson a márka alapítójának, Gaby Aghion gyökereivel. 

VISSZA EGYIPTOM FÖLDJÉRE

A Nomade Nuit d’Égypte hódolat az alapító szülőföldje előtt. Gaby Aghion 1921-ben, Alexandriában született, majd az 1940-es években elhagyta Egyiptomot és Franciaországba ment. 1952-ben megalapította a Chloét, melyhez szülőföldjén szerzett emlékei azóta is folyamatosan inspirációt adnak.

“Amikor behunyom a szemem, a képzeletemben mindig Egyiptom színei jelennek meg. Egyiptom egy szín számomra. Ott található a legszebb homok, amit valaha láttam. Rózsaszínes árnyalatot vesz fel a bézs, miközben lágy selyemként folyik át ujjaid között. Egyiptom színeit mindenhová magammal viszem.”

Egyiptom a parfümök szülőföldje.

Az emberek először a világon itt készítettek parfümöt, amely a kyphi volt. Ezt az illatot az ókor papjai Ré isten tiszteletére elégették, de gyógyszerként is használták, értékes gyógymódnak tartották, ezért nevének jelentése is „duplán jó”.

A régészek több formulát találtak a kyphi létrehozására az idők során, kifejezetten Edfu városában Hórusz templomában, illetve Hathor templomában, Denderában. Manapság a Chloé ezt az értékes, ókori művészetet igyekszik újra értelmezni.

RÉGI IDŐK INSPIRÁCIÓI

A Nomade Nuit d’Égypte megalkotásához Juliette Karagueuzoglou parfümőr megvizsgálta a kyphit és egy modern, kifinomult megközelítéssel újra értelmezte, alapozva az elixír ősi receptjében említett összetevőkre.

A mirha már az első szaglásnál érezhető, ahogyan erőteljesen gyantás mivolta a gyömbér és fahéj jegyekkel olvad össze, miközben azt a jeneszter mézes felhangú nektára követi. A ciprus és opopanax (intenzíven édes, meleg fűszeres illat) jegyek hoznak összhangot és teljességet az illatnak, balzsamos és ámbrás jegyeikkel.

 Az illat szívében a kyphi egy másik egyiptomi összetevővel párosul. A Nílus deltájánál található földekről szüretelt jellegzetesen lágy, mégis karakteres mélységet adó narancsvirág-abszolút legpazarabb arcát mutatja meg.

Végül érzéki, kifinomult, meleg vanília teszi teljessé ezt az ellenállhatatlan Eau de Parfum formulát, mely 90%-ban természetes eredetű összetevők felhasználásával született.

A Nomade Nuit d’Égypte az illatvonal jól ismert üvegében jelenik meg, azonban az üveg nyaka köré tekert szalag ezúttal új, mélykék árnyalatot kapott. Ez a híres egyiptomi kék szín, amelyet az emberek alkottak, először 4500 évvel ezelőtt.

Tükrözve a Chloé környezettudatosságát, a parfümüveg 15%-ban újrahasznosított üvegből, az FSC tanúsítvánnyal rendelkező külső csomagolás pedig 40%-ban újrahasznosított kartonból készült.

 

Az illat nem csak sokat adó, mély és értékes mondanivalóval bír, de kifejezetten figyel a környezetre is az alkotás, az összetevők előállítása és a csomagolás során is.

Megvásárolható: Müller – Douglas – Marionnaud üzletekben, webshopjaikban, illetve a https://lovebrands.hu/ oldalon

Elérhető: 2024. februártól

Hazai forgalmazó: Primőr Kozmetikai Kft.