Zabolátlan lovaim

2022. 06. 10., 8:32pm
A Várkert Bazárban különleges estre készülnek.

 

by Szendi Horváth Éva

Kollár-Klemencz László, Farkas Róbert hegedűművész, a Budapest Bár vezetője, valamint Dargay Marcell, a Katona József Színház és más színházak állandó zeneszerzője a program kitalálói, amit október 9-én mutatnak be.

A Zabolátlan lovaim című előadás egyedi hangulatvilágú köntösbe öltözteti az emblematikus magyar és külföldi dalokat, köztük Kollár-Klemencz László saját dalait is. Ezúttal két nagyszerű zenésszel készítette el új produkcióját, akik sok-sok ötlettel teli kíséretet adnak Kollár rendkívül szuggesztív és érzelmes előadásmódjához.

A Várkert Bazár színpadán gyönyörű, érzelmekkel túlfűtött, melankóliával telített, ismert és kevésbé ismert, nemzetközi és hazai dalok csendülnek majd fel. Közöttük lesznek klasszikus francia sanzonok, a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek nagy klasszikusai. Elhangzanak a kortárs popkultúra dalai is olyan művészektől, mint Jacques Brel, Yves Montand, Dalida, Viszockij, Johnny Cash, Benjamin Clementine, Cseh Tamás, Paolo Conte vagy Marlene Dietrich.

A műsor különlegessége, hogy szinte minden dalnak új magyar fordítása készült Grecsó Krisztián, Máthé Zsolt és Kollár-Klemencz László tollából. Farkas Róbert több hangszert is megszólaltat. Játszik hegedűn, brácsán, harmonikán, buzukin és gitáron, Dargay Marcell pedig zongorázik.

 Zabolátlan lovaim

Kollár-Klemencz László, Farkas Róbert és Dargay Marcell lírai dalestje

Október 9., vasárnap, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/zabolatlan-lovaim-0