XX. Dombos Fest

2020. 01. 07., 2:20pm
A közelmúltban a Dombos Fest szervezői a fesztivál megrendezése mellett döntöttek, elvégre a XX. évről van szó.

A közelmúltban a Dombos Fest szervezői a fesztivál megrendezése mellett döntöttek, elvégre a XX. évről van szó.

A jubileumi esztendőt méltó, sokkal nagyobb ívű módon szeretnék megünnepelni, mint azt eddig. Az eseménysorozat a magyar zenei élet kiválóságaival palicsi nyári színpadon indul július 20 - 21-én.

Az egyhetes fesztivál július 20-án hétfőn Lajkó Félix gálakoncertjével veszi kezdetét. Megszokott, hogy Félix nyári koncertjei igazi zenei csemegét jelentenek. Így lesz ez idén is, ahol két formációval mutatkozik be a hazai közönségnek. A lengyel Volosival, — mellyel az elmúlt évben két Fonogram díjat is bezsebeltek Lengyelországban és Magyarországon egyaránt. — illetve saját öt fős zenekarával is színpadra lép.

Július 21-én két Kossuth-díjas előadó, Berecz András és Csík János produkciója következik. Az utóbbi húsz évben mindkét művész megkerülhetetlen és meghatározó szereplője a magyar népzenei életnek. Berecz András mese- és énekmondóként folyamatosan meglepi a közönségét, Csík János pedig a popszakmát megszégyenítő számokkal, eredményekkel büszkélkedhet. Palicsra mindkét művész egyedi műsort készít. Berecz András családi produkciót mutat be népzenével és tánccal, míg Csík János új formációjával, a Mezzóval érkezik.

A Dombos Fest Kishegyesen folytatódik, ahol a Dombos Wine Club és a Hegyalja utca löszfala adja a fesztivál meghatározó helyszínét. Fényfestészet, tábortűz, gasztro-élmények, sok gyerekprodukció szórakoztatja a közönséget és népzenei, világzenei koncertekre is sor kerül. Fellép a Besh o droM, a MAO, a világklasszis ütős, Reza Mortazavi, ahogy a tavaly nagy sikert aratott – löszfalon táncoló – Flock projekt is visszatér!

A Dombos Remix a közélet és az irodalom szerelmeseinek ad majd témákat, gondolatokat idén is…

A vajdasági Kishegyesen egy löszfal tövében, egy szemétdomb helyén húsz évvel ezelőtt civil összefogással hívták életre a Dombos Festet, amely azóta is a térség legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválja. A huszadik jubileum alkalmából mindkét emblematikus helyszínen ismét bemutatásra kerül a magyar kultúra érdekes, színvonalas, de a Vajdaságban még kevésbé ismert számos produkciója. 

A Dombos Fest mindig páratlan élményeket ígér, a  XX. évad szervezői pedig

különösen kitettek magukért.

A fesztivál további részleteiről a http://www.dombosfest.org/ és a fesztivál facebook oldalán lehet tájékozódni.