Wellness, gyógy-turizmus, szórakozás

2018. 10. 03., 11:10am
Hévízen a természetes gyógyítás és az egészségmegőrzés szinte minden eleme megtalálható.

Hévízen a természetes gyógyítás és az egészségmegőrzés szinte minden eleme megtalálható. A gyógyító elemek közül az első helyen kell említeni termáltó vizét és a fürdőzést. Télen lelket gyógyító, szép látvány a meleg vizű tó és a patak fölötti párafüggöny.

Egy hévízi kúra nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre, pihenésre, kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas. Az egyre növekvő igényekhez igazodva bőséges kínálatból válogathatnak a wellness és az egészséges életmód hívei.

Ebben a városban együtt található a gyógyítás, a rehabilitáció, az egészségmegőrzés, és a szórakozás. A célcsoport ma már nem csak a gyógyulásra vágyók, hanem a pihenést, szórakozást kereső családok, fiatalok köre is. Télen-nyáron rengeteg program várja az érdeklődőket

A hévízi gyógy-tó nemcsak a fürdőzés élményét adja, hanem a tradicionális gyógy-kúrák és az egészségmegőrző wellness kúrák alapját jelenti. Az iszappakolás, a híres súlyfürdő, a gyógy-masszázsok, valamint az ivókúra a hagyományos szolgáltatásokhoz tartozik. A medical wellness irányzat is feljövőbben van, ez orvosilag ellenőrzött kúrákat jelent.

Ugyanakkor az aktív mozgásprogramok, mint a kerékpártúrák, séta a városban, a tó melletti kifolyónál, a nordic walking túrák, az egregyi borozósor meglátogatása, a téli evezőstúrák a patakon, a lovaglás, a golf vagy a tenisz mind a kikapcsolódást szolgálják.

Aki pihenni, feltöltődni érkezik, várják a látnivalók, az éttermek, a helyi specialitások.

Főbb látnivalók:

Tófürdő

Dr. Schulhof Vilmos sétány

Sétáló utca

Muzeális Gyűjtemény

Árpád kori templom

Szentlélek templom

Református-evangélikus templom

Jézus szíve templom

Római katona sírja

Római kori romkert

Egregyi borozók

Emellett választani lehet a következő  programok közül: fesztiválok, komoly-, könnyűzenei koncertek,  gyermekprogramok, színházi előadások, moziműsor, egyéb aktív szabadidős programok, és a híres hévízi  termelői piac fölkeresése.

A város adottságait, gyógyászati tradícióit valamint a bejegyzett márkanév alatt futó Tradicionális Hévízi Gyógykúrát és az azt nyújtó szállodák általános szolgáltatási színvonalát a külföldi vendégek is dicsérik. A gyógyászati termékek és Hévíz, mint desztináció iránt töretlen az érdeklődés. A közvetlen Hévíz-Balaton Airport charter járatok - szinte kivétel nélkül – 100%-os kihasználtsággal repülnek.

Az utóbbi években havonta, a polgármester híressé vált reggelijén beszéli meg az önkormányzat az új fejlesztéseket. Mert a varázspálca a vezetés kezében van.

Bonvital Wellness és Gastro Hotel

Négycsillagos, prémium kategóriás és mindössze 100 méterre a Tófürdőtől, a belváros szívében helyezkedik el.

Főként a wellness-szolgáltatások terén nyújt kiemelkedőt, de ezek mellett prevenciós és rekreációs funkciókkal is bír. Rendelkezik például saját só-barlanggal, amely kiváló megelőző kezelést jelent a légzőszervi panaszokkal küzdőknek. A hotel szolgáltatásai között a beauty és fitness lehetőségek is megtalálhatóak. A kínálat egyik különlegessége az ún. hydrorider, amely egy speciális víz alatti bicikli fizikoterápiás célokra, de személyi edzésekre is használható.

A Bonvital menedzsmentje arról is gondoskodott, hogy a mozgásra vágyók impozáns környezetben tudjanak felfrissülni: a modern design szerint épített medencetérből és a jakuzziból kilátás nyílik a hévízi sétálóutcára. A mozgás fáradalmain végül a pihenőtérben lehet átlendülni, amelyet a 30 és 40 Celsius-fok közötti hőmérsékletre felmelegített tepidárium (a szauna egyik fajtája) tesz különlegessé.

A szálloda „Brix Bistro” névre keresztelt a la’ carte éttermét megéri kipróbálni! Azért is, mert fő specialitása, hogy helyi termelőktől származó élelmiszerekből dolgozik, amit kávé- és koktélkülönlegességek széles kínálatával koronáz meg. A gazdag gasztronómiai választékhoz természetesen széles borlap is dukál, azt pedig, hogy mit is tud a Brix Bistro, a szálloda vendégein túl, bárki próbára teheti!

Apropó, vendégek: a négylábú családtagok is remekül érezhetik magukat, a hotel 80 jól felszerelt szobája és további 10 exkluzív lakosztálya erre az igényre maximálisan felkészült.

A Bonvital tehát a gasztronómia, a wellness és a gyógyászat harmonikus kombinációjával egyedi színfoltként jelenik meg Hévíz szálláshely-kínálatában. A hotel három pillére: a különleges kulináris élmények, a prémium minőségű szolgáltatások és a vendégközpontú gondolkodás garancia rá, hogy az ide látogatóknak valóságos varázslatban lesz része.

https://bonvital.accenthotels.com/hu