WORLD PRESS PHOTO — Még három napig!

2019. 20. 10., 4:15pm
A hagyományokkal szakítva, a Magyar Nemzeti Múzeum hétfőn, azaz október 21-én is nyitva tart. A döntés oka: még mindig óriási érdeklődés kíséri a szeptemberben megnyílt World Press Photo kiállítást

A hagyományokkal szakítva, a Magyar Nemzeti Múzeum hétfőn, azaz október 21-én is nyitva tart. A döntés oka, hogy még mindig óriási érdeklődés kíséri a szeptemberben megnyílt World Press Photo kiállítást.

2019-ben a világ egyik legnépszerűbb fotós eseményére 129 országból 4738 fotográfus mintegy 78.801 képpel pályázott. A nemzetközi szaktekintélyekből álló 21 tagú zsűri ebből hatalmas mennyiségből választotta ki a múzeumba kiállítandó 143 fotográfiát. A szokásokhoz híven végül 25 ország 43 fotóriportere különböző díjakban is részesült. Máté Bence a Természet kategóriában első díjat nyert, így a rangos versenyen immár másodjára részesült kitüntetésben. A gyakran megrázó alkotásokat felvonultató tárlatot az idén két kísérő kiállítás is kiegészíti . 

A Digital Storytelling verseny díjazottjainak alkotásai mellett a komoly nemzetközi karrierrel rendelkező, fiatal Borsi Flóra szürreális képeit szintén megtekinthetik az érdeklődők. A Magyar Nemzeti Múzeum nagysikerű kiállítása október 23-án este 20.00 óráig tart nyitva.