Vissza az eredethez!

2021. 06. 04., 2:10pm
Az Urban Craft a béke és az egyensúly keresése is ebben kiszámíthatatlan világban: rég elfeledett technikák és az egyéni képességek kapnak új értelmet.

Az Urban Craft a béke és az egyensúly keresése is ebben kiszámíthatatlan világban: rég elfeledett technikák és az egyéni képességek kapnak új értelmet.

A kézművesség a Social Media világában is egyre nagyobb hangsúlyt kap, az Instagramon közel 3,5 millió poszton találhatjuk meg az ‘art and crafts’ hashtaget. A kollekcióval a márka szeretné felhívni a figyelmet az önállóságra és hatékonyságra, illetve arra, hogy kiszámíthatatlan világunkban egyedül is helytállunk.

Megérkezett a Reserved legújabb tavaszi kapszulakollekciója, az Urban Craft

Ez a legújabb kapszula kollekció, amely visszanyúlik a gyökerekhez és anyáink, nagyanyáink kézművessége előtt tiszteleg: kézügyességüknek és a kreativitásuknak köszönhetően olyan darabokat készítettek maguknak, melyekkel megmutatták egyedi stílusukat.

A kollekció minden darabja egyedi. A ruhát és a könnyű, steppelt dzsekit hagyományos módon, akvarell mintával díszítették, a modern, digitális szimbólumok helyett. Különböző hímzési technikákat használtak: sima, a népi motívumok használatakor, ami a fehér nadrágon és a steppelt dzsekin látható, illetve

angol hímzést a gyönyörű fodros fekete ruhán.

A nyers, kicsit merev hatású, organikus pamut és farmer anyagokat finomabb ráncolt textúrákkal kombinálták, mint a puha muszlin (mely szintén organikus pamutból készült) vagy a különböző vastagságú kötött anyagok.

A művészi kollekció hatását a tervezők kontrasztokkal emelik ki - dekoratív csipkével a pulóvereken és olyan szín paletta használatával, amin mindenki szeme felcsillan – már szinte olyan, mint egy festmény.

A telt farmer kék, a virágos rózsaszín, a vanília sárga és a tört fehér színek tökéletesen mutatnak a kimonó dzsekin és nagyszerűen harmonizálnak a rövid, puffos ujjú toppok mintáival.

A kollekció talán legkülönlegesebb darabja a kézzel horgolt fekete, fehér szegélyű, limitált darabszámú top.

A márka tervezői az Urban Craft kollekcióban is gondoltak 2021 egyik legnagyobb trendjére, a szettek viseletére. Ebben a kollekcióban is megtaláljuk a nyári zakókat és rövidnadrágokat, a toppokat és hozzá illő szoknyákat, a sportos nadrágokat a dekoratív hímzéssel ellátott dzsekikkel.

A sziluettek a 70-es éveket idézik meg: az enyhén magas derekú, hosszú ruha, a széles szárú overál vagy a rövid felsők, melyek kiemelik hasunkat és köldökünket, mind ezeket az évtizedeket idézik meg.

Minden darabot a kézművesség köt össze, s ezzel a családi albumban található régi képek hangulatát idézi meg.

A kollekció gyökerei mégis a jelenben keresendőek: a zsebek elhelyezése (még a szoknyákon is), a különleges ráncolt hatású szabásnak és a modern, környezettudatos anyaghasználatnak köszönhetően.

A kollekciót a fenntarthatóság, az Eco Aware jegyében álmodták meg. Ez az jelenti, hogy a darabokat EU tanúsított, környezetbarát anyagokból készítették. A ruhák nagyobb része organikus pamutból készült, melynek sokkal kisebb a környezetre tett hatása, mint a hagyományos pamutnak. A növény termesztése során kizárólag természetes növényvédelmet használnak, nem használnak mesterséges növény ápolókat vagy genetikailag módosított magokat az anyagok gyártása során. Az organikus anyagok használatát több, egymástól független nemzetközi szervezet hagyja jóvá, mint például az OCS és a GOTS. 

Az Urban Craft darabjaihoz használtak még Ecolabel tanúsítvánnyal ellátott Tencel Lyocell-t, mely megfelel az EU magas környezettudatos elvárásainak: kezdve a gyártási folyamattal egészen a nyersanyag kinyeréséig és annak terjesztéséig. A kollekcióban szintén megtalálható a tanúsítvánnyal ellátott Lenzing™ ECOVERO™ viszkóz, egy olyan környezetbarát rost, aminek előállítása során 50%-kal kevesebb a szén-dioxid kibocsátás. A zárt rendszerben történő gyártás során csökkenti a vízfogyasztást és annak környezetre káros hatásait. A kész termékek így biológiailag lebomló, légáteresztő, puha anyagokból készülnek.

A kampányt Sonia Szóstak fotózta.

Karla Gruszecka stylist munkájának köszönhető a képeken visszaköszönő hangulat, tökéletesen bemutatva a hagyomány és a modernitás szimbiózisát. A gyönyörű, mediterrán stílusú enteriőr remek háttere a kollekció hagyománytisztelő tradíciójának bemutatására. Finomság, lágyság és funkcionális modernitás - ez a nyers luxus meghatározása: felesleges tárgyaktól mentes, mégis tele történettel bíró dolgokkal, emléktárgyak utazásokról vagy ruhák, amelyek számunkra különleges értéket képviselnek.

Az Urban Craft kollekció darabjai online elérhetőek a Reserved webshopjában: http://bit.ly/UrbanCraftKollekció

Fotós: Sonia Szóstak

Stylist: Karla Gruszecka

Modell: Elizabeth V | New Icon Model Management