Világsztárok a Szolnoki RepTárban!

2022. 04. 04., 3:27pm
A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum udvara ismét megtelik a zene szerelmeseivel, hisz egy nemzetközi zenekar, a Matt Bianco lép színpadra 2022. júliusában.

 

by Szendi Horváth Éva 

Az idén negyven/!/éve működő Matt Bianco története olyan, mint egy véget nem érő latin jazz-pop szappanopera. A közhiedelemmel ellentétben az együttest nem Matt Bianco alapította, mert ő egy kitalált titkosügynök, hanem Mark Reilly frontember, Danny White billentyűs és Kito Poncioni basszusgitáros. Egy, akkor még ismeretlen lengyel énekesnővel, Basia Trzetrzelewskával kiegészülve vették fel első albumukat. Erre egyből olyan örök világslágereket hoztak össze, mint a Whose Side Are You on, a Half a Minute vagy a 80-as évek magyar úttörőtáboraiban reggelente ébresztőként sugárzott Get Out of Your Lazy Bed.

Azután Danny és Basia összejöttek, és leléptek a zenekarból, hogy Basia szólókarrierjét egyengessék. Helyükre érkezett Mark Fisher billentyűs, akivel szintén sikeres korszakot tudhattak magukénak. Lelécelt Fisher is, húsz év után pedig visszatért a tékozló szerelmes pár, hogy újra megalakítsák az eredeti Matt Bianco-t. Ám egy lemez után megint leléptek, és jött újra Fisher, akivel Anglián, Európán és az USA-n kívül Japánban is óriási sikereket értek el.

Mark Reilly, aki Woody Allent idézve ma úgy néz ki, mint egy szolid maffiózó, Fisher 2016-os sajnálatos halála óta egyedül viszi a zenekart, de rendületlenül szállítja remekül hangszerelt, igényes, életvidám, latinos jazz-popját.

Idei turnéján, amellyel a szolnoki RepTár közönségét is egy elegáns, színes, illatos, lágy ritmusorgiára ringó párhuzamos univerzumba repíti, tizenötödik nagylemezét, a The Essential Matt Bianco című dupla albumát mutatja be. Ezen eddigi karrierje legnagyobb slágereinek újraértelmezéseit vonultatja fel.

Matt Bianco koncert a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban 2022 július 09.

Jegyvásárlás:

a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum recepcióján

a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum webshopjában (https://www.reptar.hu/webshop/)

online jegyvásárlás a Funcode oldalán (https://tickets.funcode.hu/event/matt-bianco)