Vasárnap utolsó előadásához érkezik az Amadeus

2023. 12. 05., 10:08pm
A Koltai M. Gábor rendezte darabot 2023. május 14-én láthatják utoljára a nézők a József Attila Színház Nagyszínpadán

 

Kezdődik az elengedés időszaka. Minden évben búcsúznunk kell néhány szeretett előadástól, hogy átadják helyüket új bemutatóknak. Így érkezik most utolsó előadásához az Amadeus. 

,, Tehát, hölgyeim és uraim, csak ma, csak önöknek, utolsó művem.

A címe: Mozart halála, avagy Tényleg én tettem?Ajánlom az utókornak, [életem utolsó éjszakáján]. “

A klasszikus zenét, kortárs táncot és színházművészetet ötvöző produkció előtt az előadás szereplői (Fila Balázs, Horváth Sebestyén Sándor, Kónya Merlin Renáta, Szigeti Karina és Tasnádi Bence) a társulati tagokkal (Botár Endre, Fekete Gábor, Horváth Csenge, Zöld Csaba) és zenei kísérettel kiegészülve a József Attila Színház Előcsarnokában egy különleges összművészeti rekviem keretében búcsúznak el Peter Shaffer művél.

14:30-tól kezdetét veszi a Mozart Fesztivál.
A műsort Kéménczy Antal, a színház zenei vezetője állította össze.
A programsorozat koreográfusa: Horváth Ádám
 
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a szervezes@jozsefattilaszinhaz.hu e-mail címen lehet.
 
Jegyek korlátozott számban még kaphatóak az utolsó előadásra: https://jozsefattilaszinhaz.jegy.hu/program/amadeus-140563

A darabról: Mozart, az öntörvényű géniusz csupán egyetlen embernél talál megértésre: az udvari komponista, Antonio Salieri ismeri fel az ifjú zsenialitását. Idővel Salieri óvó szeretete aljas féltékenységbe fordul, és már csak egy célja marad: megsemmisíteni az ifjú zsenit, elsöpörve ezzel életművét is. Az Oscar-díjas Miloš Forman filmből is ismerős naiv zseni és féltékeny középszerű alkotó története varázslatos időutazás a klasszikus zene világában.