Városmajor - jegyek - programok

2021. 28. 04., 1:05pm
Közeleg a nyár, és reméljük hamarosan biztonságban, szabadtéren vehetünk részt izgalmas színházi előadásaokon, pezsdítő koncerteken, nagy élményt nyújtó gyerekelőadásokon, filmvetítéseken

Közeleg a nyár, és reméljük hamarosan biztonságban, szabadtéren vehetünk részt izgalmas színházi előadásaokon, pezsdítő koncerteken, az egész család számára nagy élményt nyújtó gyerekelőadásokon és - a már tavaly is nagy sikerű - Kertmozi filmvetítésein!
A https://varosmajoriszinpad.hu/-n már minden előadás megtalálható, íme, néhány kihagyhatatlan esemény a júniusi műsorból:

2021. június 2. 20:00
Chaplin - Clive - Crocker: Nagyvárosi fények

Egy különleges előadással érkezik a Játékszín a Városmajori Szabadtéri Színpadra: Chaplin 1931-ben forgatott, azonos című némafilmjének színpadi adaptációjával, Szente Vajk rendezésében.

A cselekmény középpontjában egy csavargó áll, aki magányosan tölti napjait a nagyvárosban. Egy nap rámosolyog a szerencse: beleszeret egy vak virágáruslányba és ráadásul megmenti egy milliomos életét, aki ettől fogva barátjának tekinti. A bökkenő csak az, hogy a gazdag mecénás csak akkor ismeri meg, ha részeg, és ebből sok-sok galiba származik. A Csavargó a gazdag pártfogójától kapott pénzből meggyógyíttatja a lányt, ő maga viszont börtönbe kerül…

 

2021. június 6. 19:00

Michael McKeever: Végszó
Egy színészdinasztia történetébe enged bepillantást az előadás, egy olyan család mindennapjaiba, amelyben a színház az első, és egy szellemes megjegyzés előbbre való, mint az őszinte szó.

Michael McKeever darabjának szereplői harcolnak egymással, a véleményekkel, a kritikákkal, az intrikákkal, de főként az érzelmekért, a szeretetért küzdenek, hogy végre megtudják egymástól: szüksége van-e még rájuk a családnak. Aztán a valós életből hirtelen belekerülünk a Lear király közepébe…

Az előadást 12 éven felüli nézőknek ajánlják!

 

2021. június 19. 20:00
Cseh Tamás – Váróterem
Az újjáélesztett és újraértelmezett Cseh Tamás legenda a Bonus Track Band és tíz másik színész kíséretében látható – most először – a Városmajorban.

A Váróterem című előadás megálmodói a Cseh Tamás - Bereményi Géza - Másik János életmű legfontosabb dalait szeretnék visszahozni a közönségnek egy színházi környezetbe helyezett nagyszabású műsorral. Az emlékezés mellett ma is érvényes korrajzot és hangulatképeket mutat a nézők számára.

 

Közel hetven produkció, különleges és látványos koncertek, ősbemutatók, zenés-és prózai előadások, gyerekprogramok, táncelőadás, operett, Színházi Szemle, hazai és nemzetközi filmvetítések, valóságos műfajkarnevál várja az évadban a visszatérő és új vendégeket a Városmajori Szabadtéri Színpad.

A nyár folyamán a legváltozatosabb műfajú előadók és dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget. Az idei évadban olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint az idén is visszatérő Palya Bea, Bereczki Zoltán vagy Horgas Eszter, valamint olyan debütálók, mint az Erik Sumo Band, Kökény Attila vagy az Európa Kiadó.

Meghatározó szerepe van a magas művészi értéken kivitelezett, műfaji sokféleséget tartalmazó színházi előadásoknak. Számos vidéki és fővárosi színház, társulat vendégelőadása lesz látható. Színvonalas és szórakoztató előadások érkeznek többek között a Játékszínből, a Miskolci Nemzeti Színházból, a tatabányai Jászai Mari Színházból, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházból, az Orlai Produkciós Irodától, vagy éppen a TRIP hajóról.

A városmajori nyár a közönség és a szakma által is kedvelt színházi eseménye, a Városmajori

Színházi Szemle, idén augusztus 25. és szeptember 9. között kerül kilencedik alkalommal megrendezésre. Az idei Szemlét hat nem fővárosi színház, hat - elsősorban könnyed, de minőségi szórakozást ígérő - darabja alkotja, amiket egy szakmai csapat választott ki a vidéki és határon túli színházak kínálatából.

Június 13. és július 31. között gyerekelőadások helyett inkább maradandó élményeket nyújtó gyerekkoncertekkel: Halász Judit, Alma együttes, Kaláka, Eszterlánc és Bíró Eszter, és alacsony jegyárakkal várják a legkisebbeket is.

.Kertmozi

A Kertmozi programsorozat, 2021 nyarán minden kedden, 12 héten keresztül továbbra is klasszikus hazai és nemzetközi filmekkel várja a celluloidrajongókat.

A Városmajori Szabadtéri Színpad ismét megnyitja kapuit egy rokon művészeti ág, a filmművészet szerelmesei előtt is. Már tavaly felidézték a múlt század egyik legizgalmasabb találmányát, a filmélményt a szabadban felkínáló kertmozit. Csatlakoztak a Budapest Film kezdeményezéséhez, a fővárosi kertmozi kultúra újjáélesztéséhez, így a 2020-as nyári szezonban több alkalommal, legendás magyar filmek kerültek vetítésre.

Tavaly felújították és üzembe helyezték a Városmajori Szabadtéri Színpad gépházában szunnyadó 2 darab közel 70 éves 35 mm-es film vetítőgépet, és a filmkultúra rajongói számára különleges csemegeként az első vetítések analóg technikával zajlottak. Ugyanakkor egy projektorral is gazdagodott az intézmény, így idén az analóg filmek mellett digitális formában kortárs filmeket is műsorra tűznek.

Júniustól augusztusig, 12 héten keresztül érdekfeszítő és elgondolkodtató alkotások elevenednek meg a városmajori mozivásznon. Legyen a mozizás is egy biztonságos szabadtéri közösségi élmény!

A filmvetítések kezdő időpontja minden vetítés során: 20.00
A mozijegyek egységes 1000 Ft-ba kerülnek.

A Kertmozi kínálatában a következő filmek kerülnek vetítésre:

Júniusban:
06. 08. – Elvált nők klubja
06. 15. – Álom luxuskivitelben
06. 29. – Mamma Mia!

Júliusban:
07. 06. – Truman Show
07. 13. – Amerikai szépség
07. 20. – Zöld könyv – Útmutató az élethez
07. 27. – Eszeveszett mesék

Augusztusban:
08. 03. – Becstelen Brigantyk
08. 10. – Lajkó – Cigány az űrben
08. 17. – Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
08. 24. – Drakulics elvtárs
08. 31. – Hab

További infó, programok: https://varosmajoriszinpad.hu/