Vándortárlat az elmúlt évek ARC képeiből

2021. 16. 11., 11:17pm
1.Mini ARC kiállítás – Debrecen. A kiállítás megtekinthető: 2021. november 5. - december 15., Alternatív Közösségek Egyesülete közösségi tere, Debrecen, Baross Gábor utca 16.

 

2021. november 5-én Debrecenben bemutatkozott az 1. Mini ARC kiállítás. A vándortárlaton egy válogatás tekinthető meg az elmúlt évek ARC kiállításainak képeiből. Az ARC közérzeti pályázat és kiállítás több mint 20 éve a kreativitásról és a szabadságról szól. Arról, hogy a pályázók az alkotásaik segítségével mondhassák el, mit gondolnak az életükről, a mai magyar társadalomról vagy a bolygó dolgairól.

Az 1. Mini ARC kiállítás célja, hogy Budapesten kívül, városról városra járva szélesebb körben is hozzáférhetővé tegye az így született alkotásokat, inspiráljon, kreatívitásra sarkalljon és szabaddá tegyen. Az első helyszín Debrecen, ahol az elmúlt 5 év 94 alkotásának kicsinyített változatával egy terepasztal jellegű installáción, fedett térben találkozhatnak a képnézegetők. 

Az 1. Mini ARC – Debrecen kiállítást Bakos Gábor, az ARC egyik alapítója és szervezője nyitotta meg a megvalósítást támogató Civilizáció koalíció és a tárlatot befogadó Alternatív Közösségek Egyesülete kíséretében, amelyet a DebreSlam előadóinak a tárlat képeire reagáló slamjei követtek. A megnyitó után Bakos Gábor tartott ingyenes tárlatvezetést az érdeklődőknek.

A mini plakátokat 2021. november 5-től december 15-ig lehet megtekinteni az Alternatív Közösségek Egyesülete közösségi terében, Debrecenben, a Baross Gábor utca 16. szám alatt.

A tárlat hétköznaponként 9.00-17.00 és szombatonként 11.00-18.00 között látogatható.

A szervezők várják további befogadó terek, intézmények érdeklődését is, hogy a vándortárlat másokhoz is eljusson.

A Facebook esemény itt érhető el: https://www.facebook.com/events/896072841296911

A kiállítás szervezője az ARC Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft. https://arcmagazin.hu/  

A kiállítás a Civilizáció koalíció támogatásával valósult meg. https://civilizacio.net/   

A tárlat debreceni bemutatását az Alternatív Közösségek Egyesülete tette lehetővé. http://www.altkozegy.hu

Az installációt a Paradigma Ariadné tervezte és Smiló László kivitelezte. https://paradigmaariadne.com

A grafikai munkákat a Relatív Reklámügynökség végezte. https://relativ.hu

ARC – a képtelenség és arctalanság ellen!

 

Kérdés esetén kérjük, írjon az info@altkozegy.hu e-mail címre, vagy keresse Béres-Áfra Zsuzsát, az Alternatív Közösségek Egyesülete programszervezőjét  a 0630/871 8176-os telefonszámon.