Válassz egyetemet, válassz karriert!

2022. 28. 12., 8:55pm
- megkezdődött a regisztráció a januári Educatio oktatási szakkiállításra

 

A felsőoktatás mellett ezúttal a karriertervezés is középpontba kerül a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Ezt 2023. január 12–14. között rendezik meg a Hungexpo “A” csarnokában, online lehetőségekkel kiegészítve. Az eseményre a https://www.educatioexpo.hu/regisztraciolinken lehet regisztrálni.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK népszerű felsőoktatási rendezvénye, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás egyedülálló lehetőséget nyújt a középiskolás diákok, illetve továbbtanulni vágyók számára. Itt személyesen gyűjthessenek információt a felsőoktatási intézmények hallgatóitól, oktatóitól a felvételiről, az egyes szakokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézményi szolgáltatásokról, akár a szabadidős tevékenységekről.

A 2023. január 12–14. között immár 23. alkalommal megrendezett szakkiállításon ráadásul ezúttal a karriertervezés is kiemelt szerepet kap. Az érdeklődők abba is betekintést nyerhetnek, hogy a kiválasztott felsőoktatási intézmény milyen lehetőségeket, alapokat kínál a későbbi, munkaerőpiaci sikerekhez.

Az érdeklődő diákok immár nemcsak egyetemet, hanem karriert is választhatnak az Educatio segítségével. A karriertervezést segítve a felsőoktatási intézményeken túl, számos piaci szereplő és munkáltató is várja a végzős hallgatókat az eseményen. Szeretnénk kiemelt figyelmet fordítani azon fiatalokra is, akik kevésbé kiforrott elképzeléssel érkeznek, és még nem tudják, hogy milyen területen szeretnének továbbtanulni. Nekik pályaorientációs tanácsadást is kínálunk” – tájékoztat Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs vezetője.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont “A” csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.), illetve online megrendezett kiállítás 2023. január 12. és 14. között mindhárom napon 9.30 órától 17 óráig tart nyitva.A kiállítás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a https://www.educatioexpo.hu/regisztracio linken tudnak az érdeklődők.

Az eseményre több mint 100 kiállítót várnak, főként hazai, külhoni és néhány külföldi felsőoktatási intézményt, valamint szakképző intézményeket és munkáltatókat.