Vadak, igazi érzelmekkel – mesés családi musical

2021. 02. 09., 10:08pm
A történetben megjelenítik az „ERŐSEK” klánjait, köztük a „Farkasok Szövetségét”, a „Rókák Nemzetségét” és a „Medvék Klánját”. Ezek, hol erejükkel, hol pedig sármjukkal vagy ravaszságukkal - ki, ki a maga képességével - küzdenek a vágyott hatalom eléréséért.

Hűség, kaland, szerelem, misztika, szépség, a természet dicsérete, ének, zene, tánc, próza, költészet és nagy ívű slágerek, melyek az előadás után hosszú órákkal később sem mennek ki a fülünkből… 

Az új magyar musical mindezeket ötvözi és kínálja egy szeretnivaló, veszélyekkel és katartikus pillanatokkal bőven dúsított story-ban, melyhez a roppant látványos vizuális élménykeretet 90 nm tematikusan megépített LED-fal díszlet hívat majd biztosítani! A remekbe szabott alkotás nem csak gyermekeinknek készül! 

A Tesla alkotóinak új egész estés musicalje követve a nagy klasszikus családi musicalek értékteremtő hagyományait, látványos jelmez kavalkádban, hihetetlenül dinamikus dalokkal és koreográfiákkal mutatja be a „NYOLC KLÁN” által vezetett nagyerdő életét. A térben elhelyezett 90 nm LED-falak által kínált 21. századi vizualitás, élethű animációk teszik a musicalt még látványosabbá. 

Az alkotóstáb - író: Egressy Zoltán, zeneszerző: Sebestyén Áron, dalszöveg: Müller Péter Sziámi, rendező: Pataki András, kreatív ötletgazda: Vona Tibor - ismét nagycsaládi szórakozást és feltöltődést ígér, mely időálló, közönségbarát érték. Reméljük, hogy a Covid hosszú bezártsága után, kortól függetlenül ad majd valamennyiünknek élményekben gazdag kikapcsolódást. 

Jelmez: Zséli Csilla, koreográfia: Re-Production, Benkő Dávid, Benkő-Morvai Veronika, animáció: (Forward Productions. Jelmezkarakter rajzok: Barcsik Anna

MŰ SZEREPOSZTÁSA

Agyar, a vaddisznóvezér fia:

Pesák Ádám, Ódor Kristóf, Papp Attila

Azuka, az afrikai varacskos disznó lány:

Magyar Viktória, Békefi Viktória, Fekete Kovács Veronika

Agonisz úrfi, az újgazdag vadorzó:

Ragány Misa, Szabó Máté, Sánta László

Balkó a farkas vezér:

Szabó Máté, Mikola Gergő, György Rózsa Sándor

Hektor a medvezér:

Szentmártoni Norman, Savanyu Gergely, Kovács Áron

Szerafina, a rókaúrnő:

Füredi Nikolett, Simon Boglárka, Kisfaludy Zsófia

Alfréd a vaddisznó vezér, Agyar apja:

Makrai Pál, Kósa Zsolt

Gusztáv, Agonisz úrfi segédje:

Sánta László, Savanyu Gergely, Kósa Zsolt

Wanda, az orákulum óbagoly:

Falusi Mariann, Fésűs Nelly, Janza Kata

Kafa, Hektor medvezér fia:

Patonai Zsolt, Imre Sebastian, Budai Márton, Kristóf Dániel, Czeglédi Ákos

Bódog, Balkó farkasvezér fia:

Patonai Zsolt, Imre Sebastian, Budai Márton, Kristóf Dániel, Czeglédi Ákos

Mira, a rókaúrnő lánya:

Fekete Kovács Veronika, Gábor Anita

Pataki András rendező, mint a Soproni Színház igazgatója vállalta el a feladatot. Nem kis kihívás ilyen darabot rendezni, sok szereplővel, többféle szereposztásban. Nagy valószínűséggel minden előadás más lesz éppen ezért, de a lényeg megmarad. Úgy gondolja, ez a musical a közönség kedvencévé válik, több éven át fog menni, reméli, legalább 300 előadást ér meg.

Sebestyén Áron zeneszerző elmondta, direkt vette kicsit Disney-sre a zenéket, hogy éppúgy megmaradjon a nézők fülében, mint például az Oroszlánkirály. De inspirálta őt egy magyar musical, a Dzsungel Könyve is. 

Az első olvasópróba hangulatát nagyon feldobta a két dal a Vadak ura darabból. Előadók: Magyar Viktória, Békefi Viktória, Fekete Kovács Veronika, a második dalé pedig Pesák Ádám és Makrai Pál voltak.

Müller Péter Sziámi dalszövegíró, dramaturg kiemelte:
“Állatos darabot eddig még nem írtam, de mindig nagyon szerettem volna. Agyar, Azuka, Szerafina és a többiek - a Vadak Ura karaktereire komoly munka és minőségi játék dalokat írni. Remélem, a nézők apraja, nagyja, hozzánk hasonló önfeledtséggel szórakozik majd az előadásokon.”

Egressy Zoltán író elmondta:
“Ritkaság, amikor egy felkérés és valamiféle megfogalmazatlan belső késztetés találkozik. Ez rövid időn belül már másodszor történik meg velem, ugyanazzal az alkotócsapattal, amelynek minden tagja profi módon, szívvel-lélekkel dolgozik. Emlékezetesen jó munkafolyamat eredményeként született meg a Tesla-musical, most pedig részese lehetek a Vadak Ura című új magyar produkciónak. Felnőtteknek is szóló mesét írni az igazság kereséséről, a szeretetről, az elfogadásról, lehetőség szerint érdekes figurákat teremteni, és azokat életre keltve látni nagy boldogság - remélem hasonlóképpen érzik majd a nézők is!” 

Ilyen starttal indul a Vadak ura, az új  látványos, családi musical.

Premierhétvége: 2021. október 15 – 17. helyszíne a megújult RaM Színház élettere 

(XIII. kerület Kárpát utca 23.). 

Jegyek 2021. május 19-én, a mű „sztárdömping” casting-jának záró napján kerültek kibocsátásra és az Interticket jegyrendszerén érhetőek el!.

Legyen Ön is az Élmény részese!

A produkció létrehozásában stratégiai együttműködő partnerünk a Soproni Petőfi Színház, fő támogatónk a Magyar Természettudományi Múzeum, a Lambda Kft. valamint - nem utolsó sorban - a Re-Production, színházi előadásaink esetében 28 fős, aréna előadásaink esetében 40 fős tánckara, kiváló táncművészei! Köszönjük konstruktív együttműködésüket!

Arculat: ArteriaDesign - Höltzl Gergely

(Oroszlánkirály, Dzsungel Könyve)