Utazás - Boat Show – különleges díszvendégek 2023

2023. 22. 02., 5:18pm
Az Utazás 2023 kiállítás ezúttal nem a tavaszt köszönti, hanem a telet búcsúztatja. Idén kicsit korábban nyit.

 

Február 23-26. között rendezik idén a 45. Utazás Kiállítást, valamint vele egy időben a 31. Budapest Boat Show-t a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a Balaton körüli kerékpáros turizmus, egy különleges tesztpálya, a megújult Városliget és az egzotikus Madagaszkár lesz a középpontban.

https://utazas.hungexpo.hu/ és https://www.facebook.com/utazaskiallitas/

34 ország több mint 100 kiállítója lesz jelen az idei Kiállításon, amit a Hungexpo legnagyobb, A pavilonjában rendeznek február 23-26. között.

A számos desztináció közül kiemelkedik a két díszvendég, melyek közül a belföldi ezúttal a BalatonBike365- Bringázz egész évben a Balaton környékén!* A külföldi díszvendég pedig Madagaszkár**. A kiállítás kulturális díszvendége a Liget Budapest Projekt***.

A 20 ezer négyzetméteres pavilonban számos utazáshoz kapcsolódó érdekesség kap helyet. 

Köztük, a most először létrehozott fesztivál sziget, amelyen több hazai fesztivál is bemutatkozik: Balaton Sound, Sziget Fesztivál, Gourmet, Művészetek Völgye, Gyerek Sziget, Kerekdomb Fesztivál.

Idén is az aktív turizmus, ezen belül pedig az elektromos kerékpározás lesz a fókuszban. A látogatóknak lehetőségük nyílik kipróbálni a csaknem 100 E-Bike-ot egy külön erre a célra épített 3000 négyzetméteres pályán, az E-Bike Test & Show keretein belül. A kiállításon a hazai kerékpármárkák képviselőinek szinte teljes palettája részt vesz. A tesztpálya az Utazás kiállítás teljes nyitvatartási idejében üzemel, és ingyenesen kipróbálható, a kerékpárok használatához a kiállítók bukósisakokat is biztosítanak.

Az Utazás Kiállításnak immár évek óta hagyományos programja a Blogger Találkozó, ahol ismert hazai utazók mesélnek élményeikről, tapasztalataikról és adnak hasznos tippeket. Középpontban a fenntartható utazás.  Ismét az Utazás kiállítás ad otthont a Járatlan Utakon Fesztiválnak.

Az egzotikus országok iránt érdeklődőket az Afrika Expo Budapest várja, mely Közép-Kelet Európa legjelentősebb Afrika tematikus fóruma.

A lakókocsizás és lakóautózás legnagyobb hazai eseménye, a Karaván Szalon, újra az Utazás kiállításon várja a látogatókat. Az esemény évről-évre erősödik, idén már 20 kiállító 45 járművel mutatkozik be közel 2.000 négyzetméter területen.

Az Utazás Kiállításon rendezik az Egészségturizmus – fenntartható fejlődés című szakmai konferenciát, melynek moderátora dr. Szegedi Andrea turisztikai szakértő. A konferencia célja, hogy átfogó képet adjon a nemzetközi és a hazai trendekről és tendenciákról az egészségturizmusban; jó gyakorlatokat mutasson be a fenntartható energiahatékonyságra és fejlesztésekre.

Az Utazás kiállítás nagyszínpadán idén is számos zenés-táncos előadás, illetve különböző országok bemutatói várják az érdeklődőket.

A kiállítás programjairól részletesen itt tájékozódhat.

BalatonBike365- Bringázz egész évben a Balaton környékén
avagy: a Balaton, ahogy eddig nem ismerted

A belföldi díszvendégként bemutatkozó BalatonBike365 és partnerei közös, beach bár stílusú, interaktív elemeket is tartalmazó standján kóstolhatnak bele a hamisítatlan balatoni bringás életérzésbe. A térséget felfedezni bringával a legnagyobb élmény – az autónál lassabban, a gyaloglásnál gyorsabban. Ezt támogatja a http://balatonbike365.hu weboldal és a BB365 mobil applikáció.

„Nem úgy megyek, ahogy bírok, hanem ahogy akarok!” – aki nem hiszi, járjon utána: az idei Utazás Kiállítás egyik legnagyobb újdonsága az E-Bike Test&Show, ahol az érdeklődők kipróbálhatják, tesztelhetik az e-bike-okat egy külön erre a célra épített pályán.

Madagaszkár, a kincs

Madagaszkár egy 150 négyzetméteres standdal lesz jelen a kiállításon, gazdag dokumentációval a szigeten gyakorolható tevékenységekről. A piac szakemberei is kéznél lesznek, hogy a legjobban adaptált turisztikai ajánlatokat javasolják.

Madagaszkár számokban:

 • 600 km északtól délig
 • 800 km partvonal
 • A világ 2. legnagyobb korallzátonya
 • 6 endemikus majomkenyérfa fajta a világon létező 8-ból
 • 294 madárfaj
 • Több mint 1 000 orchidea fajta
 • Körülbelül 100 lemúr faj

A Liget Budapest Projekt

„A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Liget Budapest Projekt – a jubileumhoz méltóan – történetének eddigi legsikeresebb évét zárta az elmúlt esztendőben. Két, zászlóshajó vállalásunkat is teljesítettük…átadhattuk a közönségnek  a Magyar Zene Háza, majd pedig  a Néprajzi Múzeum páratlan gyűjteményének otthont adó, új épületét. - Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a 31. Budapest Boat Show

Idén 10.000 négyzetméteren, 60 kiállítóval, csaknem 100 hajóval és 70 márkával várja a látogatókat a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ G pavilonjában.

A kiállítás díszvendége a Duna, a középpontban pedig a dunai hajózási lehetőségek, ezen belül is a DUNAPP!. A hiánypótló megoldásként fejlesztett alkalmazás sokoldalú szolgáltatásaival segíti a hajósokat és a szárazföldön közlekedőket. 

A kiállítás programjairól részletesen itt tájékozódhat.

Nyereményjáték az Utazáson!

Az Utazás és a Budapest Boat Show látogatói belépőjegyük mellé ezúttal is egy nyereményszelvényt kapnak. Ugyanezek a szelvények a kiállítás területén elhelyezett nyereménypontokon is elérhetők lesznek. A rajtuk szereplő kérdésekre helyesen válaszolók között nyereményeket sorsolunk ki. Az idén rekord számú felajánlás érkezett, köztük utazás, szállás és programlehetőségek.

Fődíjak

 • VIP HURGHADA: Kétszemélyes utazás Hurghadába: Jaz Aqua Resort, egyiptomi hotelben, 2 fő részére, 7 éjszaka, repülőjeggyel és transzferrel, all inclusive ellátással.
 • VIASALE: Álomutazás Tenerife szigetére: a Hovima Costa Adeje Hotelben, 2 fő részére, transzfer Tenerife szigetén a repülőtér-hotel-repülőtér között, félpanziós ellátással.
 • VIASALE: 2 fő részére szálláslehetőség, félpanziós ellátással Gran Canaria szigetén a Lopesan Hotelben.

LIGET: 

 • Liget élmény csomag, amely az alábbi vouchereket tartalmazza 2 fő részére:
 • egy csésze kávé a Millennium Házában
 • 1 nap parkolás a Múzeum Mélygarázsban
 • kirándulás a komáromi Csillagerődhöz
 • látogatás a Szépművészeti Múzeumban
 • zenei utazás a Magyar Zene Házában
 • épületséta a Néprajzi Múzeumban
 • feledhetetlen budapesti panoráma ballonnal 150 méter magasból.

BALATONBIKE365: Hotel Anna Villa Balatonföldvár, 2 fő részére, 2 éjszaka, félpanziós ellátással. Elhelyezés Balatonra néző, „deluxe” szobában.

FESZTIVÁL SZIGET: Egy páros bérlet a SZIGET2023 Fesztiválra, a Gourmet Fesztiválra és a Balaton Sound-ra, valamint a Művészetek Völgye Fesztiválra 1 db páros 5 napos rugalmas bérlet.

GRUBER TRAVEL: 2 x 2 fős utalvány Four Points By Sheraton Kecskemét **** szállodában.                                                                                  

Általános tudnivalók

Helyszín

HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ (H-1101 Budapest, Albertirsai út 10.) Bejárat: I. és III. kapu

Nyitva tartás

 1. február 23-26.

Csütörtök:     10:00-18:00
Péntek:          10:00-18:00
Szombat:      10:00-18:00
Vasárnap:      10:00-17:00