Ünnepváró forgatag

2023. 07. 12., 10:46pm
Készüljünk közösen a karácsonyra december 8 és 10 között!

 

by Szendi Horváth Éva

A Hagyományok Háza ünnepváró adventi programjain meghitt koncertekkel, bábelőadással, adventi ringatóval, ajándékkészítő műhelyekkel, színpadi műsorokkal, mesével, gyerek-táncházzal, gasztronómiai előadással és kóstolóval, kézműves vásárral, kedvezményes kiadvány- és jegyárusítással várja a hozzájuk betérőket.

Ajándékkészítő műhelyekben bárki elkészítheti személyes karácsonyi ajándékát. A műhelyekben kis létszámú csoportokban lehet dolgozni, így az oktatók mindenkire egyéni figyelmet tudnak fordítani.

Az ünnepváró vásárban az érdeklődő egyedi, kézzel készült remekműveket találhat.  Szebbnél szebb ékszereket, játékokat, a háztartásban használt praktikus eszközöket, textileket, dísztárgyakat, öltözetdarabokat és kiegészítőket vásárolhatnak, amivel nemcsak szeretteiket örvendeztethetik meg.

Ezzel a gesztussal segíthetik az alkotókat is, hogy a jövőben is megmaradhassanak mesterségüknél és hasonló csodákkal örvendeztethessék meg közönségüket.

Az kötetlen programok mellett számos izgalmas előadásra is jegyet válthatnak az érdeklődők. A december 8-10-ig tartó programsorozat első napján 16 órától a Hagyományok Háza karácsonyi rajzpályázatának díjátadóját és kiállítás-megnyitóját tekinthetik meg. Ezzel párhuzamosan a Miska – múltidéző borosedények című kamara-kiállításon egy tárlatvezetésen is részt vehetnek.

A nap végén az Átriumban, a Népzenei inkubátor program keretein belül 18.30-tól kezdődik Surányi Eszter előadása.

December 9-én, szombaton, az Átriumba a Guliba Társulat és Bumberák Maja várják előadásaikkal a kicsiket. Katlan Tóni vezénylésével a lurkók egy gyermekeknek szóló főző-workshopon is részt vehetnek. A Hagyományok Háza épületében előbb a Kerek egy ég alatt… című mesés-énekes homokrajz produkció kerül színre, este pedig a nagyobbak a Magyar Állami Népi Együttes produkcióját tekinthetik meg.

A rendezvény utolsó napi előadásainak színtere már főleg az Átrium lesz. Katlan Tóni ezúttal habcsókkészítésre várja a sütni vágyókat. Továbbá a Bahorka Társulat, Aranyosi Bogi és Balog Mariann produkciói lesznek megtekinthetőe

ÜNNEPVÁRÓ FORGATAG

2023.december 8-10., Hagyományok Háza

A programokkal, valamint az esetleges jegyvásárlással kapcsolatos további információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/unnepvaro-forgatag