Ünnep készül

2018. 19. 04., 12:25pm
A jubileumi 20. Budapest Fashion Week lesz a hét végén.

A jubileumi 20. Budapest Fashion Week lesz a hét végén. Idén tavasszal 20. alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Fashion Week. Ez nem csupán bemutató sorozat, hanem egyben divatszínház, kiállítás és közéleti esemény is.

A rendezvény alapítója és főszervezője Mayer Balázs, alias Kenguru, aki különleges kollekcióival robbant be a köztudatba a 90-es évek elején.

Hazánk kultúrájának fontos része a divat. A szervezők kitűzött célja, hogy támogassák a Magyar divattervezőket illetve, hogy legyen Magyarországon is egy olyan divatrendezvény, amely nemzetközileg is ismert: megvalósult.

Első háromnapos esemény 2005. novemberében volt az Almássy téri Szabadidőközpontban, amelyet stílusosan szinkronúszókkal nyitottak meg.  2006-2007-ben az impozáns Ybl Palota adott helyet a divatbemutatóknak.

Az elmúlt tizenkét év alatt közel 130 divattervező kollekciója fordult meg a Budapest Fashion Week kifutóján.  Évente kétszer - tavasszal és ősszel - eddig 19 alkalommal szervezték meg a 3 napos divatrendezvényt, amelyen több mint 300 divatshow-t mutattak be.

Mindig is különös hangsúlyt fektettek rendezvényük helyszínére. 2016. őszén az Olasz Intézetben vendégük volt: egy világhírű olasz divattervező, egy nemzetközi top modell és a Trónok harcának egyik szereplője is. Nagy öröm volt számukra, hogy 26 nagykövetségtől voltak vendégek, akik jelenlétükkel megtisztelték az eseményt.

http://itlgroup.eu/economia2/index.php/it-hu/item/1170-la-budapest-fashion-week-sbarca-all-istituto-italiano-di-cultura

2017-ben - tavasszal és ősszel - a Gundel-Erzsébet Királyné bálterme adott otthont az rendezvénynek.

Az elmúlt 5 évben a Budapest Fashion Week kiemelt média partnere a Magyar Televízió volt. Három alkalommal volt vendég a nemzetközi Fashion TV. A divatbemutatókról felvett anyagot a rendezvényt követően több hónapig vetítette 193 országban, ezáltal világszerte naponta több 10 millió néző látta. Az eseményekről több nemzetközi média is beszámolt köztük az AFP,API és a CNN News.

http://www.budapester.hu/2016/11/27/budapest-zeigt-sich-von-seiner-trendigen-seite

Vendég volt továbbá több ismert külföldi tervező: BitMyStyle(Zagrab), Michel Adam(Paris), Nataliya Dolenko(London), Tuan Huy(Vietnam), Dragana Ognejovic(Belgrad), Paulina Plizga(Paris), Rosie Benjamin(London), Adam X(Toronto), Ivana Murisic(Montenegro),Eli.B(Milano) Jamal Taslaq.....

http://www.bud.hu/blog/The-airport-is-the-first-runway-for-fashion-icons-22609.html

A Budapest Fashion Week Magyarország meghatározó divateseménye. Folyamatosságával, és a több mint egy évtizedre visszatekintő múltjával, a hazai divattörténelem része. A Budapest Fashion Week brand az ORSZÁGMÁRKA méltó példája.

https://www.facebook.com/budapestfashionweek

Ünnepeljünk együtt!

Az idei háromnapos rendezvény alatt 15 neves hazai és külföldi divattervező mutatja be legújabb kollekcióját. A divatbemutatókat látványos performance, live act, operett és kamarazene kíséri.

Tervezők:

Anwaryan, Orosz Réka, Kakrik Anna, Mantra, EliB, Maja Krsmanovic, Szonja Dudik, Ticci, Simonetta Sabo, La Rena, Juhász Szilvia, Kovács Kinga, Tar Melinda, Feelomena, Kenguru

Kapunyitás: 18.30 órakor, a divatbemutatók 19.00 órakor kezdődnek

Helyszín: Gundel, Erzsébet királyné bálterem, 1146 Bp. Gundel Károly út 4.

Jegyek korlátozott számban a rendezvény napjain, a helyszínen kaphatóak: 3000.-Ft áron.