Ünnep - Budapest Karácsonyi Vásár

2021. 24. 11., 11:37pm
Csillogó fények, egy csodás karácsonyfa, érdekes látnivalók, ünnepi vásárfia – megnyitott a napokban a Vörösmarty téren a Karácsonyi Vásár.

 

Ezt 1998 óta minden évben megrendezik. Tavaly ugyan jóval csendesebb volt a tér, a forgatag elmaradt, de idén igyekeznek bepótolni minden szépet és jót a Vásárban.

Budapest nagy családja ismét összegyűlik a hatalmas karácsonyfa alatt a Vörösmarty téren, hogy közösen ünnepeljen. Idén különleges figyelmet fordítanak a hazai vendégekre, mert az ünnep mindannyiunké!

Családi menükkel, közös gyertyagyújtással és ünnepi fényfestéssel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Hisszük, hogy a legnagyobb ajándék, ha együtt éljük át az ünnepvárás örömteli és meghitt pillanatait.

Minden napra vannak programok, a megnyitón zenével hívták be a látogatókat a kordonok mögé. S, hogy miért is állnak kordonok és a bejáratoknál biztonsági őrök? A mostani járványhelyzet miatt, mindenki érdekében, mert a Vásárt csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. 

Összes infó: https://budapestikaracsony.hu/ A Vásár látogatásának szabályairól és az aktuális járványügyi előírásokról előzetesen tájékozódhat a Covid info menüpont alatt.

November 28-án fellobban a hit gyertyája a Karácsonyi Vásárban!

Az első adventi vasárnapon, 17 órától Karácsony Gergely főpolgármester és Smidéliusz Gábor evangélikus lelkész gyújtja meg az első gyertyát a  Vásár gyönyörű adventi koszorúján. A hagyományokhoz híven ezen a napon öltözik ünnepi fényekbe a főváros is, hiszen a gyertya lángjának fellobbanásával Budapest díszkivilágításának fényei is kigyulladnak.

Ide jön december elején a finn Mikulás is, akinek látogatása már hagyományossá vált a Karácsonyi Vásárban.

Fővárosunk minden évszakban számtalan élményt és látnivalót kínál, de van-e szebb annál, mint felfedezni az ünnepi fényekbe öltözött várost? Vásárolj BUDAPEST CARD-ot és élvezd a több mint 30 ingyenes szolgáltatást és szerezz kedvezményeket a Karácsonyi Vásáron is!

Idén bevezették a pénzmentes, kártyás fizetést a vendéglátóhelyeken, szintén a járvány terjedésének megelőzésének érdekében.

Az árakat tekintve nem lettek olcsóbbak az ételek, de pozitív változás, hogy most lehet családi és 1500 Ft-os menüt kapni. És, természetesen, van forralt bor, forró te és kávé is.

Egy recept, hogy otthon is finomat készítsünk: 

Az ajándékot kínáló standokon kizárólag minőségi termékeket lehet vásárolni, akár kézműves, akár könyv, akár textil termék.

Mindenkinek jó szórakozást a Vásárban és boldog ünnepvárást!

https://budapestikaracsony.hu/