Újszínház - új évad!

2022. 08. 09., 3:14pm
A Paulay utcai teátrum megnyitja 2022/23-as szezonját.

 

by Szendi Horváth Éva

A társulat már nagyon várja, hogy ismét találkozzon a közönséggel! A tavaly nagy sikerrel bemutatott Feltámadás Makucskán című előadás mellett új bemutatókkal is készülnek:

Ősszel a legkisebbeknek és szüleiknek szeretnének kedveskedni egy népszerű és klasszikus mesével. Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot című szívmelengető regénye két egércsalád története. A darabhoz Gulyás László írt zenét.
A történet arról szól, hogy csodák márpedig vannak és a legnagyobb csoda a szeretet. Mindegy, hogy emberről vagy kisegérről van szó. A színház és az irodalom gyerekekkel való megismertetése és megszerettetésetovábbra is a teátrum legszentebb célja.
A téli ünnepek környékén a színház. valódi különleges meglepetéssel készül a nézők számára: kabaré műsorral szeretnék szórakoztatni a mélyen tisztelt publikumot.

A könnyed kikapcsolódás garantált!
A színészek februárban megkacagtatják majd a kedves közönséget, mert a nevetés a minden keserűségre a legjobb gyógyír. Vajda Katalin: Se itt, se ott című darabját Nagy Viktor állítja színpadra. A főszerepben Esztergályos Cecília, Kossuth-díjas színművésznő,
akinek a bemutató előadás a születésnapi jutalomjátéka.
Természetesen a színház nagy sikerrel futó darabjai továbbra is repertoáron maradnak!

Az Újszínház igazgatója, Dörner György