Újra pörög a Zsolnay Negyed!

2023. 11. 04., 9:40pm
100% élmény 20% kedvezmény!

 

by Szendi Horváth Éva

A Zsolnay Kulturális Negyed újra teljes nyitva tartással, keddtől vasárnapig várja a látogatókat! Ráadásul áprilisban 20%-os akcióval vásárolható meg az örökség jegycsomag, mely 11 pécsi látnivalóra érvényes a történelmi belvárostól a Zsolnay Negyedig. A Pécsi Galériákban pedig ugyancsak áprilistól zajlik az I. Pécsi Fotótavasz.  

Folytatódnak a Zsolnay táncházak is: április 13-án Bergics Andris és barátai, 28-án pedig a Vizin zenekar adja a talpalávalót.

Halász Judit új lemezével folytatja azt a missziót, amit évtizedekkel ezelőtt elkezdett. A magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében énekli a klasszikus és kortárs magyar költők verseit. Így a magyar költészet legjavát könnyedén meg tudja szerettetni a gyerekekkel és a családokkal egyaránt. A Kossuth-díjas művész A vitéz, a kalóz, meg a nagymama koncerttel április 16-án a Kodály Központban várja az érdeklődőket.

A Zsolnay Színház következő előadása az Orlai Produkció tabutémát bontogató előadása Péterfy Borival a főszerepben. Péterfy-Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz című előadás április 20-án az E78-ban tekinthető meg.

Grecsó Krisztián és Beck Zoltán

Április 22-én ugyancsak az E78-ban Beck Zoltán és Grecsó Krisztián Hoztunk valamit magunkból címmel Lemezbemutató koncertet tart.

Vizuális művészetek:

Pécsett első alkalommal, majd ezt követően évente kerül megrendezésre a Pécsi Fotótavasz, amely olyan különleges alkalom, amikor a Pécsi Galériákban a fényképé a főszerep! Az idei rendezvényen a fotókiállítások egyszerre, egy időben szabadtéren a Zsolnay Negyedben, valamint az m21 Galériában, illetve a belvárosi Martyn Ferenc Galériában láthatóak majd.

A Fotótavasz megnyitójára Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói címmel az m21 Galériában április 20-án 17 órakor kerül sor. Ugyanakkor a 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Zsolnay Negyedben szabadtéren mutatkozik be.

A kiállítás kurátora és rendezője Bánkuti András, Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője. A kiállításon a fotóriporterek munkáján keresztül a magyar sajtófotó valamennyi műfaja megjelenik.

Ugyancsak a Zsolnay Negyed m21 Galériában április 27-én 17 órakor nyílik meg Az elvonatkoztatás fokozatai címmel Szász János fotóművész első pécsi retrospektív kiállítása. A kiállítás kurátora Csizek Gabriella, a Capa Központ munkatársa.

A Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában április 21-én Inside out, a humánum lenyomata címmel Farkas B. Szabina, fiatal fotóművész munkáiból nyílik kiállítás.

A Széchenyi téri Pécsi Galériában május 13-ig tart nyitva a Nemzedéktársak című, Bükösdi Kálmán, Dehandt Antal és Szilágyi Szilárd „Silaro” munkásságát bemutató közös tárlat.

Részletek és további programok: www.pecsprogram.hu