Újra Black Friday – rajt hamarosan!

2019. 07. 11., 4:10pm
Az óriási árengedmények napja az Egyesült Államokból származik, de elsőként az Extreme Digital szervezte meg Magyarországon.

Az óriási árengedmények napja az Egyesült Államokból származik, de elsőként az Extreme Digital szervezte meg Magyarországon.

https://edigital.hu/blackfriday

2013-ban elsőként hirdettek fekete pénteket annak érdekében, hogy olyan felhasználók számára is vonzóvá tegyék az internetes vásárlást, akik idegenkednek tőle, vagy csak nagyon ritkán éltek ezzel a lehetőséggel.

Az idei „fekete péntek”november 15-én, kicsit korábban lesz, az akciós ajánlatokat a kereskedés webáruházában érhetik el az érdeklődők. A kezdés pontos időpontjáról és az akciós termékekről az Extreme Digital hírlevelére feliratkozva értesülhetnek a vásárlók. Azért, hogy minél többen juthassanak hozzá, az akciós termékekből egy vásárló legfeljebb öt darabot vehet.

A kínálatba pedig a hagyományosnak mondható portékák - tévék, laptopok és okos-telefonok - mellet, néha olyanok is bekerülnek, amelyek alapvetően nem képezik a cég portfólióját.

Mindezek tükrében elmondható, hogy az Extreme Digital mindig igyekszik újító szemmel tekinteni a Black Friday által állított kihívásokra, és évről-évre olyan ajánlatokkal előrukkolni, amelyek mindenkit a megrendelés gomb lenyomására ösztönöznek.

Az idei év slágerei

A hagyományos, a lapos tévék, a telefonok notebookok, háztartási gépek, játékok mellet favorit a különböző okos-eszköz. Újdonság az elektromos roller iránti érdeklődés. Nagyobb forgalmat várnak a napi fogyasztási (FMCG) és a szépségápolási cikkek területén is.

Idén több mint 4 milliárd forintnyi akciós termékkel készülnek, és ezeket átlagosan 30%-os kedvezménnyel kínálják. Összesen több mint egymilliárd forintnyi kedvezményt biztosítanak a megjelölt termékekre – mondta el Várkonyi Balázs, az Extreme Digital vezetője

Az idei Black Friday forgalmában a tavalyihoz képest további 25-30%-os növekedést várnak idén. Az akciós termékek 5-től akár 85%-os kedvezménnyel vásárolhatóak meg. Az adott termékeket megrendelték a gyártóktól, mert a cég több mint fél éve készül a Black Friday-re.

Az esemény idejére megerősítették a szerverkapacitását. Aki a lehető leggyorsabban szeretné átvenni a fekete pénteki rendelését, annak bolti átvétel ajánlott, mert 5 napon belül biztosan megkaphatja a terméket. Egyéb szállítások 2-7 napon belül történnek, de a megnövekedett forgalom miatt lehet csúszás.

Várkonyi Balázs azt is elmondta, hogy a Black Friday az ismertség növelését és új ügyfelek megszerzését is szolgálja.

A fúzió

Az Extreme Digital ZRt. és az eMAG magyarországi leánycége, a Dante International Kft. fúziója a legjobb úton halad, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta. Várhatóan mindkét brand megmarad, ám a közös háttérrel az e-kereskedelem legnagyobb szereplőjévé válhatnak.

A közös vállalat vezérigazgatója Várkonyi Balázs, Kelemen Gyula - az Extreme Digital társalapítója - az új cég pénzügyi igazgató lesz. Catalin Dit, az eMAG korábbi hazai ügyvezetőjét az új vállalat kereskedelmi igazgatójává nevezték ki.