Új taggal bővült a József Attila Színház társulata

2023. 25. 09., 11:27am
A József Attila Színház társulata egy évre örökbe fogadta Árvácskát

 

by Szendi Horváth Éva

Nem véletlenül esett a választás őrá, ugyanis a hamarosan bemutatásra kerülő Peter Shaffer: Equus című darab központi figurája egy ló.

Természetesen a kis hucul nem mehetett a színházba. Ám a darab főszereplői a Fővárosi Állat és Növénykertben a nevelőszülei lettek. Fehér Anna, Fekete Gábor, Fila Balázs, Hargitai Iván, Szabó Emília és Zöld Csaba a próba után ismerkedtek meg Árvácskával.

A társulat oklevelet is kapott a ló örökbefogadásáról, valamint életrajzot a kis kedvencről.

-Csodás dolog bármilyen formában a lovakhoz kötődni, mert szépek, erősek, nemesek. Nem véletlen a több ezer éves mély viszony velük. Mi sokat változtunk a történelem során, az ő jellemük azonban töretlenül ugyanaz. Emlékeztetnek néhai természetközeli, emberibb mivoltunkra, - mondta Hargitai Iván a József Attila Színház művészeti vezetője, a darab rendezője.

Az Equus című darab egy pszichiáter és egy, a világot megérteni akaró kamasz csodálatos története. A pszichiáter az objektív tapasztalatban, a fiú a lovak animális, zsigeri érzéseiben akarja látni a jövőt. A különleges történethez párosuló izgalmas színpadi vízió a színház fennállásának történetében is meghatározó előadást ígér.

A darab bemutatója október 6-án lesz a József Attila Színházban.