Új könyv: „Egészséges hormonrendszer”

2022. 20. 10., 11:44pm
A kóros állapotok akkor előzhetőek meg, és fordíthatóak vissza, ha a hormonrendszerre egész egységként tekintünk

 

Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta. Munkája során a legfontosabbnak a megelőzést tartja, az egészség megőrzését az életmód átalakításával, a stressz megfelelő kezelésével. A gyógyításban mindig holisztikus szemléletet alkalmaz, a testi, a lelki és a szellemi, energetikai egységet, egészséget igyekszik helyreállítani.

Ezúttal az „Egészséges hormonrendszer” című könyvét mutatta be, amely számos betegség kialakulására ad magyarázatot, és azok megelőzésére helyezi a hangsúlyt.

A kóros állapotok akkor előzhetőek meg, és fordíthatóak vissza, ha a hormonrendszerre egész egységként tekintünk, nem külön-külön próbáljuk kezelni a tüneteket. Ez a könyv a hormonrendszer működését, az összefüggéseket, az élettani, a kórélettani alapokat mutatja be, számtalan ábrával segítve a megértést. Megtaláljuk ebben a szövevényes rendszerben a lényeges kapcsolatokat, ezáltal a megelőzés és a terápia is egészen más megvilágításba kerül.

- A hormonrendszer betegségei egyre több embert érintenek világszerte, ahhoz azonban, hogy megfelelően tudjuk ezeket kezelni, az okokat fel tudjuk deríteni és nem csupán a tüneteket elnyomni, fontos ismernünk a rendszer működését - kezdte Dr. Csomai Zita, aki azt is elárulta, milyen ötletek, okok inspirálták, hogy megírja ezt az átfogó könyvet.

- A hormonrendszer bonyolult, szövevényes összefüggéseit ritkán nézik egyben, pedig anélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen egy-egy állapot pontos felismerése, kezelése. Ezeket az összefüggéseket ismerhetjük meg, érthetjük meg, és ez által egy teljes képet kapunk az endokrin rendszer működéséről. A könyvet ajánlom mindenkinek, akik emberekkel, egészséggel foglalkoznak, hiszen egy olyan alapkő, amire rengeteg mindent tudunk ráépíteni.

Olyan kérdésekre is választ ad, hogy melyek az alapvető dolgok, amiket tudnunk kell; a mai világban milyen betegségek alakulhatnak ki; hogyan tudjuk az okokat kideríteni; milyen elsődleges vizsgálatokra kell elmennünk; mit tehetünk normális hormonrendszerünk megtartásáért, helyreállításáért; milyen tüneteket produkál, ha rosszul működik, mennyiben befolyásolja a stressz a működését?

Amire még megkaphatjuk a válaszokat:

- Milyen összefüggés van az alváshiány és az elhízás között?

- Hogyan befolyásolja a stressz a koleszterinszintet?

- Milyen kapcsolat van a stressz és a meddőség között?

- Miért járnak egyes betegségek kéz a kézben, mint például a PCOS, az inzulinrezisztencia és a Hashimoto?

- Milyen ásványi anyagok szükségesek a hormonok termelődéséhez és működéséhez?

- Miért nem tudunk aludni, ha stresszesek vagyunk?

- Melyek a vércukorszint eltérésének okai?

- Melyek a kalciumháztartásra és a csontépítésre ható hormonok?

- Mit mutatnak a különböző laborvizsgálatok?

A könyv a GLB kiadó (Good Life Books) gondozásában jelent meg.

További információ: www.drcsomaizita.hu