Új évszak, színesebb, lengébb ruhák

2021. 17. 03., 3:50pm
Amint virágba borulnak a fák, úgy mi is szívesebben használunk élénkebb színeket az öltözködésünkben. Jönnek a lengébb, vidámabb ruhadarabok, de a pandémia is befolyásolja a 2021-es tavaszi trendeket

Amint virágba borulnak a fák, úgy mi emberek is szívesebben használunk élénkebb színeket az öltözködésünkben. Jönnek a lengébb, vidámabb ruhadarabok, de a pandémia is befolyásolja a 2021-es tavaszi trendeket.

Ahogyan tavasszal a természet is kezd csodálatos színekben pompázni, úgy az öltözködésben is megnő az igény arra, hogy előkerüljenek a színesebb ruhadarabok. Azon kívül, hogy lekerülnek a nagykabátok, és a vastagabb öltözékek, előtérbe helyeződnek a színek. Lássuk be, télen még azok is a sötétebb árnyalatokat favorizálják, akik amúgy színesebben öltöznek.

Ami a 2021-es tavaszi trendeket illeti: természetesen, mint minden évben, most sem maradhatnak el az újdonságok. Ugyanakkor a pandémia is rányomta a bélyegét a felhozatalra:

a home office miatt háttérbe kerültek az elegáns darabok, helyettük a sportos, laza dresszek a népszerűbbek. És jönnek a vékony, lenge anyagok: mind, mind a tavaszi napsütést idézik.

Az idei év színei a sárga és a szürke, hangsúlyos a lila,

a fehér és a fekete pedig továbbra is tartja magát.

„Idén a sportos, laza, kényelmes fazonok vezetik a toplistát, nem csak nálam, hanem a legtöbb tervezőnél.

Például az új kollekciómban overálok, laza nadrágok és egyedi szabásvonalú felsők és ruhák is megtalálhatóak. A főleg pamut, pamut futter, viszkóz anyagok használata mellett - több új fazonnál - használom a vegán bőrt is,

amely most nagy kedvenc” – mondta el Corata Mónika, a Pomme Verde márka tulajdonosa.

 

A lila és a virágmintás
A tavaszi divatban előtérbe kerülnek az élénkebb árnyalatok, és még mindig hódít a romantikus virágminta. Idén kifejezetten trendi a lila is.

„Azon kívül, hogy természetesen, figyelemmel kísérem az új trendeket, szeretem a saját ízlésem szerinti színeket és tervezett ruhákat kínálni. Ami újdonság, idén megjelentek a lila árnyalatai. De mivel számos szín közül választhatunk, ezért mindig azt vegyük figyelembe, melyek azok a színek, amelyektől  ragyogni kezd az arcunk! Nagyon fontos, hogy ezzel tisztában legyünk, mert egy rosszul megválasztott színnel akár éveket öregíthetünk kinézetünkön” – tanácsolta a divattervező.

Ajándékozzuk meg magunkat valami újjal
Felesleges lenne minden évszakváltásnál lecserélni a ruhatárunkat,

Corata Mónika szerint azonban érdemes időről időre újdonságokkal meglepnünk magunkat.

„Tavasszal jó megújulni egy picit! Azt tanácsolom, hogy az ésszerűség határain belül szerezzünk be pár új darabot, amivel nem csak a ruhatárunkat, hanem a kedvünket is feldobhatjuk. Egy kis fantáziával egy-két kiegészítővel összekombinálhatjuk az új és régi darabokat. Így nap, mint nap úgy érezhetjük, hogy új outfittel indulhatunk el otthonról” – mondta Mónika.
Ne feledkezzünk el a kiegészítőkről sem, a divatos sárga táskával nem nyúlhatunk mellé.

Maszkot a ruhához
Corata Mónika divattervező fejében egy évvel ezelőtt még meg sem fordult a szájmaszkok, mint divatcikkek megjelenése életünkben. A maszkok viszont mostanra olyannyira mindennapjaink részesei lettek, hogy az új kollekcióknál muszáj külön kalkulálni velük.

„A szájmaszk olyasmi, amit senki sem visel szívesen, viszont aki igazán stílusos, az megpróbálja a ruházatával összhangba hozni. Nálunk a vásárlók nagyon szeretik, ha az adott ruhához anyagában és mintájában is megegyező maszkokat is tudunk kínálni. Így általában úgy tervezem az új kollekció darabjait, hogy maszk is társuljon hozzájuk, mint divat kiegészítő. Számos színes és mintás maszk is megtalálható a piacon, mi is folyamatosan dolgozunk az újdonságokon” – tette hozzá a Pomme Verde márka tulajdonosa.