Tudatos étkezéshez jó mérleg

2022. 04. 07., 4:22pm
Így segíti az egészséges táplálkozást egy újdonság. Okostelefonnal is párosítható a konyhai mérleg

 

Vadonatúj konyhai mérleget vezet be a magyar piacon a Sencor. A japán gyökerekkel rendelkező európai márka újdonsága egy olyan intelligens készülék, amely Bluetooth-os kapcsolatnak köszönhetően okostelefonokkal is összekapcsolható. „A Sencor új konyhai mérlegét a legújabb felhasználói elvárásokat szem előtt tartva fejlesztettük ki. Ennek köszönhetően praktikus és hasznos segítőtárs lehet a mindennapokban” – jegyezte meg Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

A SKS 707x konyhai mérleget a legújabb trendek ihlették. Az 5000 grammos maximális terhelhetőséggel és két darab AAA-típusú ceruzaelemmel működtethető készülék igazi társ lehet a tudatos táplálkozást előnyben részesítő felhasználók számára. Kezelését egy LED-es kijelző teszi egyszerűvé, amely minden fontos információt megjelenít. Az újdonság többféle üzemmódban használható, ezért nagy segítség lehet a konyhai előkészületek során. Nemcsak a különféle ételekhez szükséges hozzáválók, hanem akár tej-, vagy víztérfogat mérésére is alkalmas.

A „Tára” funkció pedig egy igazi aduász lehet a felhasználók kezében, ami jóval könnyebbé és egyszerűbbé teheti az ételek előkészítését. Ezzel ugyanis az alapanyagokat fokozatosan, mindössze egy edényben lehet egymáshoz mérni.  „A „Tára” funkció használatakor az edény tömegét a készülék levonja a teljes tömegből, tehát nem számol a mérésre használt tál súlyával, ami ugyancsak praktikus megoldásnak tekinthető” – jegyezte meg a szakember.

Az SKS 707x másik előnyös tulajdonsága, hogy a Bluetooth-os kapcsolat révén iOS vagy Android operációs rendszert használó okostelefonokkal is párosítható. A felhasználók így ki tudják élvezni a SencorFood applikáció előnyeit, ami Közép-Európa egyik legnépszerűbb alkalmazására, Dine4Fit-re épül. „Az applikáció segítségével könnyedén ellenőrizhetjük egy-egy gyümölcs vagy zöldség kalóriatartalmát, de konkrét ételek és fogások részletes tápanyag-összetételét is megjeleníti. Ez nagy segítség lehet azok számára, akik tudatosan szeretnének táplálkozni, illetve azoknak is, akik éppen valamilyen diétás étrendet követnek” – hangsúlyozta Lucza András. Hozzátette: a SencorFood applikáció maximális támogatást nyújt a felhasználók számára ahhoz, hogy egészségesen étkezzenek.

A Sencor újdonsága augusztustól kapható a magyar piacon, várhatóan kilenc különböző színben, melyek illenek a Metallic termékcsalád korábbi termékeihez