Tradíció, ismertség, kedveltség

2019. 17. 11., 2:10pm
A Magyar Brands program tizedik éve olyan magyar vonatkozású márkákat díjaz, melyek a magyar vállalkozásokat méltóan képviselik itthon – és közülük sokan hazánkon kívül is, úgy, mint a Fonó.

A Magyar Brands program tizedik éve olyan magyar vonatkozású márkákat díjaz, melyek a magyar vállalkozásokat méltóan képviselik itthon – és közülük sokan hazánkon kívül is, úgy, mint a Fonó.

A program kiválasztási folyamata rendkívül összetett: pénzügyi adatok, valamint fogyasztók és független szakértők értékítélete alapján jelölik ki a díjazottakat. A Fonót eddig 2015-ben, majd 2018-ban díjazta a Magyar Brands program, 2019-ben pedig, immár harmadik alkalommal kapták meg a rangos elismerést.

A rangos zsűri, a Magyar Brands Szakértői Bizottsága három alap szempontot értékel a jelölt márkák esetében.

Első az identitás, mely a márka országhoz való kötődését jelenti.

Második a reputáció, ami a márka elismertségét figyeli a fogyasztók körében, a harmadik szempont pedig a márkaépítés, mely a legjobb hazai márkaépítési gyakorlatokat vizsgálja. A Kiváló Fogyasztói Márka esetében a három kiválasztási szempont bővül még a tradíció, az ismertség és a kedveltség szempontjaival.

A Fonó igazi, komplex kulturális tér: koncert- és táncházi helyszín, több fesztivál, így a Budapest Folk Fest és a Héttorony Fesztivál szervezője. Ám, az ország és a regió első számú nép- és világzenei WOMEX Top Label kiadójaként is beírta magát a köztudatba. Az idén huszonnégy éve működő, Prima Primissima és Magyar Örökség díjas Fonó igazgatója, Horváth László az újabb díj átvétele után elmondta:

“… folyamatosan figyelemmel követjük a zenei piacot, kutatjuk az autentikust és a népszerűt, nyitott szemmel járunk, hogy kiszúrjuk a jövő tehetségeit. Mindemellett figyelmet fordítunk a dolgok üzleti oldalára is. Immár huszonnégy éve tartunk ki az elveink mellett, és jó érezni, mások is felismerik, hogy létezik egy érték centrikus, a magyar zene mélységeit és távlatait kutató történet itt, a Fonóban.” (Pesti Műsor 2019/11/)