Tornáztasd az arcod is!

2022. 25. 02., 5:05pm
Arcjóga®arctorna, amivel visszanyeri arcod a fiatalkori formáját

 

Koós Viki az Arcjóga arctorna® szépségprogram megalkotójával beszélgettem. Elmesélte, hogy mivel kozmetikus a szakmája, mindig nagyon érdekelte a szépségápolás és azon belül is az arc fiatalítása.  Kisfia megszületése után alvásból neki sem jutott elég, mint más sorstársunknak. Így magán kísérletezett és látta, hogy csökkennek a ráncai, ha ezeket a speciális mozdulatsorokat beveti nap mint nap.

Arra gondolt, ha a terhesség és a szülés után végbemenő testi változások idővel helyreállíthatóak, a megfelelő testedzéssel, táplálkozással, bőrápolással, akkor ez miért ne működhetne az arcon is?

Az emberi test egészét vette alapul, sejtszinten kezdett el gondolkozni, hiszen az egész testben egyformán működnek a sejtecskék. A keresés, kutatás során rábukkant olyan szépségtitkokra, módszerekre, receptekre, amelyeket hétpecsétes titokként őriztek, és viszonylag rövid idő alatt döbbenetes eredményt mutattak.

Viki arra is figyelmeztet, hogy egyre több arcjóga néven futó, de csak grimaszolást, bőrnyújtást okozó videó kerül fel a netre, amik akár káros hatásúak lehetnek, ha nem a megfelelő módon végzik. Ezért fontosnak tartja, csak a megfelelő helyen és képzett szakembertől tanuljuk meg ezt a metódust.

Viki titkos módszere

Magyarországon sajnos ez idő tájt nem volt a témában sem hozzáférhető dokumentum, sem hatékony módszer az arc edzésére. Viki természeti népek különleges szépségápolását, nemzetközi kutatások eredményeit, külföldi továbbképzések, szépségipari szakértők tapasztalatait felhasználva alkotta meg az Arcjóga arctorna alapjait. Sok tesztelés, számtalan átvirrasztott, gyakorlatok kidolgozásával eltöltött éjszaka után végre megszületett az Arcjóga arctorna® szépségprogram!

Fontos a jó légzés

Először csak magán próbálgatta a gyakorlatokat, a barátnőkön, családon, majd amikor meggyőződött róla, hogy valóban működik, elkezdte másoknak is tanítani. Az általa tanított technika az arcfiatalítás forradalmian újszerű megközelítése, amely során az energiablokkok oldásával kisimul az arc és a lélek is. Oldódik az állkapocsban keletkezett feszültség, valamint friss energiával telik meg a bőr, az arctornával, a mimikai izmok célzott mozgatásával feltölthetőek a finom vonalak, „felemelhető” az arc.

A hazai és nemzetközi szépségipari, kozmetikai szemináriumokon, szakmai előadásokon folyamatosan részt vesz előadóként és hallgatóként egyaránt. Az arc fiatalságának megőrzését komplex feladatnak tartja, ezért aromaterapeutának és szépségterapeutának képezte tovább magát, aminek segítségével vendégeit kívül-belül, test- és lélek összhangjában tudja szépíteni, fiatalítani. Mostanra már több mint 15 000 elégedett ügyfél fiatalítja az arcát a módszerével, otthon és a tanfolyamokon. Szerette volna átadni a megszerzett tudást és ezzel segíteni a természetes arcfiatalítás iránt érdeklődőknek, ezért indult a www.arcjoga.hu internetes oldal.

Elkészítette „A Szépségipar megdöbbentő titkai” tanulmányt, a „Ránctalan arc titka” tanulmányt a „7 Days” Fiatalító tanfolyam anyagát. Elindította az Arcjóga arctorna tanfolyamokat, hétvégi workshopokat.

2012-ben pedig megjelent a sikeres Arcjóga Arctorna című könyv, 2015-ben pedig az Arcreform. Ez a könyv pedig újabb mérföldkő a megújulni és szépülni vágyó nők számára.

Tavaszi anti-ageing csomag

Miért kell az arctorna?

28-30 éves korunk körül a bőrünk szöveti állománya változik, ezzel együtt az arcunk izmai is szépen elkezdenek gyengülni. Mivel a gyenge, megnyúlt izom a szöveti változások miatt sem képes az eredeti helyén megtartani magát, elkezd lefelé ereszkedni az izom az arcunkon. Newton gravitációs törvénye itt is érvényes, a megereszkedett izom súlyát egy idő után a bőr nem képes megtartani egy helyben, és húzza magával lefelé. Ilyenkor szoktuk azt mondani, hogy „ráncosodom, öregszem”, és arra a kézenfekvő okra senki nem gondol, hogy az arc egyik fő anatómiai pillére, az arcizom, amely már nem elég feszes, és emiatt megereszkedett.

Legelőször a szemed jelzi az idő múlását. Bár még fiatal, energikus, és lendületes vagy, néha már előfordul, hogy a szemed karikás, és észreveszed az első ráncokat a külső sarkokban. Igaz, még csak kezdő ráncok, halványak, inkább még csak finom vonalaknak nevezném őket, de pár év, és biztatást kapnak a többiektől: megjelenik, és egyre hangsúlyosabbá válik kétoldalt az orr–ajak barázda, és a száj külső sarkai is elkezdenek lefelé konyulni.

A gyenge arcizmok már nem képesek megtartani a rájuk nehezedő bőr súlyát, és elkezdenek ereszkedni. Mivel nemcsak egymással vannak összekötve, hanem a rájuk tapadó bőrrel is, az egész, mint egy háló, egyre lejjebb és lejjebb csúszik. Ebből csak azt látjuk, ha tükörbe nézünk, hogy megereszkedett az arcunk.

A gyakorlatok serkentik a vérellátást, így az arc színe rózsás, és egészséges lesz. Javul az oxigén ellátás, a tápanyag ellátás, a sejtek megújulási képessége növekszik.  Serkenti a méreganyagok kiürülését, csökkenti az ödémát, a puffadtságot, a bőr fibroblaszt sejtjeit kollagéntermelésre ösztönzi, ezáltal rugalmasabbá válik a kötőszövet.

Az arctorna élettani hatásai

-           Az arc és a fej reflexpontjainak stimulálása, a belső szervekre is jótékony hatással bír

-           Az arcizmok „alakformálása”

-           Feszültség csökkenése az arcon

-           A különböző izmok rehabilitációja

-           A bőrön keresztül a mikrokeringés javítása

-           A beszéd, a hangképzés artikuláció javítása

Az arctorna arcfiatalító hatásai

-           az arcizomzat tömegét megtartja, fokozza

-           az arc kontúrját megemeli

-           az arcbőrt feszesíti, kisimítja– lassítja az öregedési folyamatokat

-           friss, egészséges kinézetet ad a bőrnek

-           testedzés után a „lezúgott”arcot helyre teszi, megállítja a gravitációs folyamatokat

-           Kisimítja a homlok ráncait, emeli a szemöldököt és a felső szemhéjat

-           halványítja a szem körüli ráncokat, a szem alatti karikákat, emeli a felső szemhéjat

-           megemeli a felső orcát

-           feltölti az orr-ajak barázdát

-           megemeli és teltebbé teszi az arc oldalsó részét

-           halványítja az ajak feletti bajuszráncokat

-           formássá teszi az ajkakat, megemeli a lefelé hajló szájzugot

-           kerekíti, megemeli az áll vonalát

-           kecses, hattyúnyakat varázsol, csökkenti az áll alatti terület (toka) méretét