Tojás reggelire, de hogyan?

2021. 09. 02., 2:25pm
Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon

Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon

"Győrfi Dani egy kakassal pofozkodik, Czura Karina egy kézzel is tud tojást törni, Togyela Dominik pedig mindent megtesz, hogy a barátnőjének pörögjön az agya és ötös dolgozatot írjon" -  mindez a Tojásszövetség reggelizést népszerűsítő társadalmi felelősségvállalás kampányában.

Több mint 700 ezer iskoláshoz jutottak el a legnépszerűbb magyar TikTokerek "rántottás" videói. Van olyan tojásos TikTok poszt, amit többen láttak, mint az X-Faktor egy-egy adását. A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) reggelizést és tojásfogyasztást népszerűsítő két éves iskolai programja, a rEGGelem a koronahelyzet miatt az iskolapadokból az internetre, pontosabban a TikTokra költözött.

TikTokTojás

A Tojásszövetség 2019 tavaszán indította el a „rEGGelem” országos, ismeretterjesztő programját, amely az egészséges reggelizés és a teljes értékű tojásos reggeli hasznosságára hívja fel a figyelmet.  2019-ben 15 iskolába és majdnem 4000 felsős diákhoz jutott el a program, most 2020 decemberében és 2021 januárjában a világhelyzethez igazodva új platformra, a TikTokra költözött a "rEGGelem".

"Számunkra ez egy teljesen új terep, de mivel a Tojásszövetség küldetésének érzi az edukációt, a fiatalok megszólítását, a "rEGGelem" programmal az otthon tanuló diákokoknak is szerettük volna megmutatni, hogy a reggelizés nagyon fontos" - mondta Szép Imre, a Tojásszövetség elnöke.

"Nagyon örültem a felkérésnek, mert az edzések miatt egyébként is sok tojást eszem, az egyik legfontosabb fehérjeforrásom. Így teljesen testhezállónak éreztem, hogy a tojásfogyasztást népszerűsítsem a TikTokon. A kockás has egyik nélkülözhetetlen építőköve a tojás, ezért az egyik videóban a szokásos reggeli turmixomat mutattam meg, aminek szintén kihagyhatatlan eleme"

- mesélte az egyik legnépszerűbb magyar TikToker, Togyela Dominik, akinek ez a lenti TikTok posztja  - ami már 300 ezer feletti megtekintésnél jár - bizony rávert a legutóbbi X-Faktor október 26.-i adására nézettségben.

A tévé már uncsi

Nagyjából 1,3 millió magyar felhasználója van a magyar TikToknak: kicsit több mint háromnegyedük 11-18 éves egy friss kutatás szerint, tehát a felsősök és a középiskolások között a legnépszerűbb ez a platform.

Ha még többet szeretnél tudni a tojás jótékony hatásairól, akkor kövesd a HU, de tojás Facebook oldalt is!

Győrfi Dani megbeszéli a kakassal..pofon lesz a vége...

 

Czura Karina egy kézzel is tud tojást törni. Tud? :)

"rEGGeliCSATA"

Nézd meg, vajon Karina, Dani vagy Dominik készíti a leggusztább tojásos reggelit!

Esetleg együtt? https://youtu.be/JlbWu-1WdU8


A Baromfi Termék Tanácsról  

A magyar baromfitermelés egyik legfontosabb szervezete az 1991-ben megalakult Baromfi Termék Tanács (BTT). A BTT egyik tagszövetsége, a Magyar Tojóhibrid tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége 1989-ben alakult. Tagjai a napos jércét tenyésztő és forgalmazó vállalkozások, jércenevelő és tojástermelő gazdaságok, feldolgozók, kereskedők, valamint pártoló tagként az ágazatot kiszolgáló input-gyártók.