Több funkciót is betöltő darabok

2023. 26. 05., 11:34pm
Hátizsákká alakítható csípőtáska és hálózsákként használható héjkabát: megérkezett a második közös kollekció

 

A svéd outdoor specialista Fjällräven és a kaliforniai kerékpárgyártó Specialized tavalyi együttműködéséből megszületett The Great Nearby kollekció. Idén új ruhadarabokkal és kiegészítőkkel csábítja a természetbe az embereket. A termékek között több olyan újdonság is megtalálható, amelyek könnyedén átalakítva több funkciót is betölthetnek. Ilyenek például a héjkabátként és hálózsákként is használható poncsó vagy a hátizsákká alakítható biciklis táska. Így kevesebb és könnyebb csomag szükséges a hosszabb kerékpártúrákhoz.

Előrejelzések szerint 2050-re a Föld népességének kétharmada városokban fog élni, az emberek számára pedig egyre fontosabbá válik a természethez való kapcsolódás. Felértékelődik a szabadban megélt aktív időtöltés, hiszen egy ilyen kaland rengeteget tehet az emberek mentális és fizikai jóllétéért.

Ezt a szemléletet képviseli az outdoor szakértő Fjällräven és a nagymúltú kerékpárgyártó Specialized márka is. Együttműködésük tavaly kezdődött, amikor létrehozták a The Great Nearby projektet, amelyben speciálisan a biciklitúrákhoz kialakított ruhadarabok, felszerelések kaptak helyet.

„A bikepacking során nagy utakat teszek meg, ugyanakkor közelebb kerülök a természethez és saját magamhoz. Ez egy igazán mélyreható élmény, ami újfajta perspektívába helyezi a fizikai és mentális teljesítő képességeim határát” - Sarah Swallow bikepacking legenda és a Fjällräven egyik úttörője.

Amikor a kerékpáros szakértelem találkozik a túrafelszerelések fenntartható és időtálló funkcionalitás iránti elkötelezettségével, létrejön egy sokoldalú, praktikus és tartós kollekció, ami egyaránt kiszolgálja a városi bicikliseket és a túrakerékpárosokat. A svéd Fjällräven és a kaliforniai Specialized márkák szerint egy remek outdoor kalandhoz nem kell távoli vidékekre utazni. Ahogyan a hónapokig tartó felkészülés és tervezés sem feltétel, mert a természet ott vár ránk egy vonatút távolságra, a város szélén vagy akár a sarkon túl.

Ezt üzenik a The Great Nearby kollekció megújult darabjai is, amelyek a hibrid funkcionalitást, a megbízhatóságot és a kényelmet testesítik meg.

„A tavasz és a nyár szinte hívogat, hogy nekivágjunk a természetnek. Együttműködésünk keretében praktikus megoldásokat fejlesztettünk ki mindazok számára, akik a melegebb évszakokban is szeretnének kimozdulni és időt tölteni a szabadban. A kerékpárokon lévő szűkös tárolóhelyeket és a kerékpárosok aktuális igényeit vettük figyelembe a kollekció megújítása, bővítése során” – mondta Erik Blomberg, a Fjällräven fejlesztési vezetője, aki azt is hozzátette, rendkívül sokoldalú termékeket alkottak.

Személyes kedvence a Sleep Poncho, ami hálózsákként és héjkabátként is használható, ám Erik nem csak rendeltetésének megfelelően használta a terméktesztek alatt. Nagy hasznát vette például szörfözés után, amikor át kellett vennie a ruháját – sokkal hatékonyabbnak és melegebbnek bizonyult a törülközős-takargatós módszernél.

Sarah Swallow-nak is megvan a favorit terméke az új kollekcióból. Az Expandable Hip Pack első ránézésre egy biciklis táska, ám pillanatok alatt normál méretű hátizsákká alakítható. Sarah elmondta, hogy amikor Peruba utazott, a repülőn kézipoggyászként, az egynapos gyalogtúrán hátizsákként, majd a kerékpáros túrán csípőtáskaként használta.

A The Great Nearby új kollekciójába tartozó pólók, ingek, poncsók, mellények, táskák, kulacsok és egyéb termékek már elérhetők a fjallraven.com oldalon.