Testi vágyak és lelki kötődések

2020. 04. 03., 11:10am
A tavasz a pillanatnyi testi vonzódást és a több évtizedre szóló lelki kötődés iránti vágyódást egyaránt felébresztheti az emberekben.

A tavasz a pillanatnyi testi vonzódást és a több évtizedre szóló lelki kötődés iránti vágyódást egyaránt felébresztheti az emberekben.

A Pinceszínház mindkettőt: a rövid és a hosszú távú egymás iránti áhítozást egyaránt színpadra állította két tavaszi bemutató előadásában.

Február utolsó napjaiban Michael John LaChiusa: HELLO AGAIN cimű musicaljének a bemutatójára került sor.

Egy utcalány egy katonával.... egy katona egy nővérrel.... egy nővér egy diákkal... egy diák egy feleséggel... egy feleség egy férjjel... egy férj egy sráccal... egy srác egy íróval... egy író egy színésznővel…Mindegy is „hogy hol, hogy kit, hogy miért”, — egy azonban biztos, hogy ezek a találkozások nem éppen horzsolásmentesek… A magasztos szerelem pillanatnyi szükségletté aljasul. A csillapíthatatlan vágy tetten érhetetlenül válik árulássá, hazugsággá, csalódássá vagy éppen bosszúvággyá. A végeláthatatlan érzelmi és testi adok-veszek közepette pedig csak akkor nyerhet bárki, amikor a másik éppen mindent elveszít.

A Pinceszinházban Arthur Schnitzler Körtánc című, örökérvényű férfi-nő története Michael John LaChiusa zenés átiratában született újjá, melyet Dicső Dániel állitott szinpadra. Az izgalmas "légyott körtáncban" a társadalom legkülönbözőbb rétegei találkoznak egymással.

Szereplők: Fekete Linda, Ember Márk, Némedi Árpád, Tóth Zsófia e.h., Georgita Máté Dezső

Bernard Slade: MÉG EGYSZER, VELED, UGYANITT cimű romantikus vígjátéka Vándor Évával és Kocsó Gáborral március elején érkezett meg a Pinceszínházba. A színmű Gulyás Hermann Sándor rendezésében kerül színpadra, mely Bernard Slade nagysikerű darabjának, a Jövőre, veled, ugyanitt folytatása. A Még egyszer, veled, ugyanitt című vigjátéknak köszönhetően az ifjúkor után ezúttal Doris és George érett kori, évente egyszeri találkozásaiba leshet be a néző. Ők azok, akiknek nem mindennapi szerelme kiállta az idők próbáját. Kapcsolatuk rögös útját öröm és bánat, születés és halál, betegség és egészség egyaránt szegélyezte. Külön világban és más helyzetben zajló életük, évente egyszer csupán egy hétvége erejéig kapcsolódik össze. Lehet, hogy ez kapcsolatuk tartósságának titka évtizedeken át? Az idő múlását azonban ők sem úszhatják meg…