Természet és ember harmóniában

2020. 05. 04., 1:05pm
A természet csodálata és emberekkel közös harmóniája ihlette a Reserved 2020-as tavaszi-nyári RE.DESIGN kollekcióját.

A természet csodálata és emberekkel közös harmóniája ihlette a Reserved 2020-as tavaszi-nyári RE.DESIGN kollekcióját.

Központi eleme pedig a csillapíthatatlan víz, amely az élet és az újjászületés szimbóluma is egyben. S hogy miért volt tökéletes választás ez a márka tervezőinek? Fénye, selymessége, nyughatatlansága, transzparens tulajdonsága, lenyűgöző fényjátéka, amely a felszínen visszatükröződő eget mutatja, kimeríthetetlen inspirációt nyújtott számukra a kollekció megálmodásakor. Ez az erő köti össze az embereket a természettel és mossa el az állandóság és a mulandóság határvonalait.

Shakespeare Ophelia-ja volt a központi, képi, inspiráció - ahogyan azt John Everett Millais festményén láthatjuk - hosszú, virágokkal, dekorált ruhát visel a víz felett lebegve.

A márka újraértelmezi ezt a varázslatos világot, egy nagyon modern, mégis kortárs megközelítéssel. Innen erednek az elmosódott mégis mozgalmas, alga, vízi -és lebegő virágok fekete árnyalatai -mintha egy barokk festmény bontakozna ki előttünk.

Az elbűvölő minta fényes szatén -és sportos nylon anyagokon is megjelenik a kollekcióban, amelyekből készültek maxi ruhák, látványos nyakrésszel, blúzok stílusos, puffos ujjakkal, midi szoknyák és leggings-ek is.

A tervezők látszólag olyan stílusokat kombináltak, amik első ránézésre ellentétesek egymással és mégis, a 2020-as Reserved RE.DESIGN kollekcióban tökéletes harmóniába kerülnek.

A klasszikus szabásvonalak és a sportos elemek kombinációját figyelhetjük meg (nylon, húzózsinórok, crop top-ok és praktikus elnagyolt zsebek), csakúgy, mint a romantikus, éteri nőies stílus megjelenését (sifon, áttetsző anyagok, kifinolmult virágminták).

Ez a tudatos játék a színek választásban és kombinációban is nyomon követhetö: figyelemre méltóan egyensúlyoznak a mélyfekete, a klasszikus bézs, az intenzív rózsaszín, a fehér és púderes pasztellszínek között (kék, sárga, lila).

A 2020-as RE.DESIGN kollekció egy izgalmas utazásra kalauzol el minket, ahol megismerhetjük a szezon legújabb trendjeit.

A márka tervezői folyamatosan nyomon követik a világ legjelentősebb divat kifutóinak történéseit – ezért azonnal alkalmazzák a folyamatosan változó trendeket és irányvonalakat. Ennek köszönhető, hogy a legutóbbi Reserved vonal bővelkedik a legfrissebb stílus - és trendvonalakkal: sötét romantika, modern vintage és a nagyon felkapott fehérnemű szerű viselet.

A  tervezők nemcsak ezeket az irányvonalakat használták fel a tervezés során - tovább mentek és beemeltek egy másik, kiemelkedő inspirációs vonalat, a kortárs művészetet – pontosabban azon művészek munkáiból merítettek inspirációt, akik a térrel és az emberi érzékeléssel foglalkoznak. Elmossák a normális érzékelés határait, nincs éles különbség a valóság, az ismert, az illúzió és az álmok között.

Ólafur Elíasson absztrakt installációinak hatását, Peter Doig’s festészetét, és - mindenek felett - Ann Veronica Janssens csillogó tenger illúziójának hatását fedezhetjük fel a kollekció különböző darabjain. Munkáik hatása az anyagválasztásban és a mintákban is visszaköszön – könnyed, fénylő, áttetsző anyagok vagy a gyönyörű fényvisszaverő nylon.

A kollekciót eredeti és ötletes kiegészítőkkel dobták fel, amelyek, igazán nyárias hangulatot kölcsönöznek az összeállításnak. Fényvédős halászsapkák, szandálok átlátszó sarokkal (vastag négyszögletes vagy ovális), üveggyöngyökből fűzött táskák,

kagyló mintájú csatok és praktikus övek kis oldaltáskákkal tökéletesek egy vízparti kirándulásra vagy egy tikkadt nyári napra a városban.

Hasonló irányvonalak dominálnak a Reserved 2020-as tavasz-nyári RE.DESIGN férfi kollekciójában is. A kortárs művészet vonalán tovább haladva a laza, trendi kaliforniai szörfösök stílusa jelenik meg.

A kicsit sportos, utcai stílus tökéletes összhangban van a könnyed, mégis alkalmi stílussal. Színeiben megjelenik a lila, a rózsaszín, a türkiz, a zöld, a tengerkék és a lime zöld.

A kollekció fantáziaszerű, mágikus, tündérmese karaktere tökéletesen visszaköszön a kampány képi világában. A színes képek halvány megvilágításában egy misztikus világ jelenik meg előttünk, ami valójában egy csodálatos, határok nélküli álomvilág.

Maga a háttér életre kel és tökéletes helyszínévé válik a kampányfotózásnak – a Monet ihlette rózsaszín liliomoknak köszönhetően mintha egy igazi impresszionista festménybe csöppentünk volna!

A kollekció darabjai Magyarországon egyelőre online elérhetőek:

RE.DESIGN női kollekció: https://bit.ly/ReDesignNoiKollekció

RE.DESIGN férfi kollekció: https://bit.ly/ReDesignffi

Kampány:

Fotók: Bartek Wieczorek

Modellek: Nandy Malaïka Nicodème, Aaron Shandel
Styling: Ewelina Gralak
Smink: Wilson
Haj: Kacper Rączkowski

Set Design: Ania Witko