Teltházzal zajlott a Bocuse d’Or Akadémia egyedülálló fundraising estje

2022. 06. 07., 9:39pm
Mi történik, ha a magyar Bocuse d’Or csapat, a Stand Étterem stábja (igen, tudjuk, van némi átfedés), és Rasmus Kofoed közös vacsorát ad?

 

Ez többé nem költői kérdés, hiszen júniusban lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia fundraising estje, amely bizonyára éltre szóló élmény marad mind az alkotóknak, mind a vendégeknek.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia azért álmodta meg ezt a vacsorát, hogy a befolyt összegből a magyar csapat felkészülését, valamint a felkészülésben részt vevő, vidékről érkező tanulók ellátását is biztosítsa. Az álomból valóság lett, a meghirdetetett vacsorára minden hely betelt, sőt, sajnos néhányan le is maradtak az egyedülálló eseményről.

Az est során a vendégek megkóstolhatták a magyar Bocuse d’Or csapat két verseny ételét, amelyek a március végén itthon megrendezett európai válogatón ezüst szobrot hoztak hazánknak. Az ételeket ki más prezentálhatta volna, mint Dalnoki Bence és commis-ja, Nyikos Patrik. A menüben – természetesen - helyet kapott néhány Stand fogás is, Szulló Szabina és Széll Tamás prezentálásában.

Az i-re pedig Rasmus Kofoed tette fel a pontot, a három Michelin-csillagos koppenhágai Geranium séfje, aki az étterem két ikonikus fogását hozta el Budapestre. A dán séf, nem mellesleg, minden idők talán legtapasztaltabb és legsikeresebb Bocuse d’Or versenyzője, aki commis-ként, versenyzőként és coach-ként is álhatott már a dobogó legfelső fokán Lyonban.

Az est menüsorát az alkalomhoz illő komoly bor sor kísérte, nagy évjáratok ikonikus Champagne-házaktól. Többek között a Bollinger 007 Spectre 2009 Jéroboam, és a Charles Heidsieck 1989 L’Oenothéqua Jéroboam, a desszertek mellé pedig 2006-os Tokaji Aszú és a 2007-es Eszencia a Szepsy birtokról.

Széll Tamás és Rasmus Kofoed

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia fundraising estje az egész honi gasztronómiának reményt és motivációt adhat. Mert, bár az elmúlt évek a vendéglátás sosem látott mélységeiről szóltak, sőt, a fine dining halálát is előre vetítették, összefogással, tudással, ötletekkel és sok-sok munkával lehet ma is maradandót és világraszólót alkotni az éttermi világban is. 

Az est során több millió forint gyűlt össze a kitűzött cél érdekében, de az Akadémia továbbra is várja támogatóit.

Éljen a magyar gasztronómia, éljenek a magyar Bocuse d’Or sikerek!