Tél végi mulatságok: farsang, Valentin nap

2022. 07. 02., 9:24pm
Beléptünk a februárba, javában zajlanak a farsangi összejövetelek és hamarosan itt a Valentin nap. Mit is viseljünk e jeles alkalmakkor?

 

Nincsenek mega rendezvények, de a kisebbeket megtartják a járványügyi előírásokat figyelembe véve. A Valentin napot pedig általában szűk körben, leginkább két személy ünnepli.

A karácsony után ez is jó alkalom a kiöltözésre mind hölgyek, mind az urak részére. Azt fontosnak tartja mindkét fél, hogy kissé ünnepélyesebbre, vidámabbra vegyük a fazont.

A szigetszentmiklósi Pomme Verde üzlet divattervezője, vezetője néhány tanácsot adott a dresszkódhoz:

-A piros ilyenkor nagyon közkedvelt, ám arra figyeljünk, milyen az alkatunk! Ez a szín ugyanis teltebbnek mutathat, mint amilyenek valójában vagyunk.

Ez a ruha rendkívül csinos, a mai trend szerint akár hétköznap is fölvehető. Az ezüst övvel alkalmivá varázsolhatjuk, például, ha este még elmegyünk vacsorázni.

Amennyiben még ünnepibbé akarjuk tenni az estét, a hosszú változat ajánlott mind farsangra, mind Valentin napra.

Már karácsonykor is ajánlottam a skótkockás összeállításokat, ruhákat. Lehet piros az alapszín vagy kék, vagy zöld, mindegyik nagyon kedvelt, jól mutat.

A különleges szoknya minden korosztály számára megfelelő, a nadrágot vékonyabb alkatúaknak tanácsos fölvenni.

A skótkockás trend tavaly kezdődött, de idén folytatódik. És ez az egyik kedvenc mintám. – mondta el Corata Mónika, a Pomme Verde tulajdonosa.

Akár az egész család felveheti, mindenkinek remekül áll.

- Minden öltözéknél nagyon fontos, hogy kényelmes legyen és passzoljon egyéniségünkhöz! No, és persze az alkatukhoz! A rövid ne legyen nagyon rövid, a kivágás is csak módjával!

Idén a hosszabb ruhák is nagyon trendik, a térd alá érnek, vagy még hosszabbak. Bármilyen lábbeli elviselnek, úgy, mint csizma, bakancs vagy tűsarok.

Vagányabb stílusú öltözéket is lehet választani, mint például a kapucnis ruha.

-De, természetesen, nemcsak szoknya és ruha, hanem nadrág is lehet a választásunk. Ez a piros nadrág színével és különleges fazonjával emelheti outfit-ünket.

-Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk a klasszikus fekete és fekete – fehér holmikról! A teljesen fekete mindig bejön, bármivel föl lehet dobni: kendő, sál, valamilyen szuper lánc, akár több is, kitűző, öv és így tovább.

A fodros pedig farsangi bulira, Valentin napra nagyon megfelel.

-Mindenki maga döntheti el, mit viseljen, ezek a tanácsok iránymutatóak az elkövetkezendő időszakokra. – fejezte be a tervező, üzletvezető Corata Mónika.

Corata Mónika (középen) a modellekkel