Tavasz – nyár: 22. Budapest Fashion Week

2019. 12. 04., 4:15pm
Tizenhárom designer legújabb kollekciója, fashion video bemutató, és gasztronómiai élmény is várja a 22. Budapest Fashion Week közönségét április 16-18. között.

Tizenhárom designer legújabb kollekciója, fashion video bemutató, és gasztronómiai élmény is várja a 22. Budapest Fashion Week közönségét április 16-18. között.

A hazai tervezők mellett idén tavasszal is képviselteti magát a nemzetközi divatélet Budapesten. Meghívásra a Mexikói nagykövetség támogatásával a Közép-Amerikai országból a Monochrome brand legújabb, „Catrinas in the moon” SS2020 nevet viselő kollekció vonul majd a magyar főváros kifutóján.

Az olasz Feelomena neve már nem ismeretlen a budapesti közönség számára. A minimalista szabásvonalakkal dolgozó divattervező áprilisban nyitja meg első üzletét Torinóban. A designer legújabb kollekcióját a japán harci művészet a Kempo inspirálta és Budapesten mutatkozik be először.

A Szerbia Fashion Week és a Budapest Fashion Week évek óta sikeresen működik együtt, - kölcsönösen biztosítanak lehetőséget egymásnak arra, hogy egy-egy vendég designer bemutathassa kollekcióját Novi Sadon, illetve Budapesten. Ezúttal Bata Spasojevic divattervező, az általa alapított, INDIVIDUAL márkával érkezik a magyar fővárosba. A designer nemzetközileg is elismert, kollekciója szerepelt már többek között a New York Fashion Weeken.

Az olasz Eli.B márka idén a képzőművészet irányába is kitekintett. Federico Paris képzőművész kézzel festett alkotása is felkerült egy ruhára azt üzenve, hogy „Mondhatjuk, hogy a ruhák csak textildarabok, amiken keresztül mi szeretnénk kifejezni magunkat, de rajtuk keresztül lehet közölnivalónk is a világ számára - akár egy festménynek a falon.”

Az esemény a Városligeti Műjégpálya impozáns dísztermében kerül megrendezésre, az idei kiemelt együttműködő partner, a helyszínt biztosító Városliget Café: ez alkalomból különleges Fashion menüvel készül, és a Budapest Fashion Week vendégei részére a divatbemutatók után 15% kedvezmény biztosít a vacsora árából.

Ahogyan a BFW rendszeres látogatói megszokhatták, az egyes show-k között sem kell a közönségnek unatkoznia. Ezúttal Richweisz Péter Bankokban élő nemzetközi divatfotós fashion video klipjei kerülnek vatítésre, illetve klasszikus kamara zenét hallgathat a közönség.

Program:

Április 16.kedd:         INFINITY, ELI.B(Italy), MONOCHROME(Mexico)

Április 17.szerda:       FEELOMENA(Italy), MISSQ,

NEW AGE, ALESKAAERIAL, BATA SPASOJEVIC(Serbia)

Április 18.csütörtök:   EVETKE, ALEXANDRA VAJDA, LILLY SZETT, BALÁZS ESZTER,CLAUDIO DESSI

Helyszín: Városliget Café – Díszterem, 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.

Kapunyitás: 18.30, a divatbemutatók 19.00 órakor kezdődnek

Belépő ára: 3000ft/nap/fő

Jegyek korlátozott számban az esemény ideje alatt 18.30-tól a helyszínen kaphatóak.  Jegyelővétel: a rendezvény napjain délután 14-16 óráig a helyszínen.

Fotók: ZsoccFotó, Eli B, Individual