Tánccal: Köszönjük Magyarország!

2020. 10. 10., 3:45pm
Táncosok népesítik be a Millenárist!

Táncosok népesítik be a Millenárist!

Tucatnyi ingyenes tánc- és mozgásművészeti mini előadással, gyermekprogrammal, performanszokkal és táncházzal várja az érdeklődőket október 17-én 10.30-tól a Nemzeti Táncszínház.

Az egész napos esemény résztvevői betekinthetnek kortárs és modern tánctechnikákba. Megnézhetnek egy jelesített magyar nyelven feldolgozott inspirációt, a Várkonyi Csibészek zenekar Lekapcsolom a villanyt című gyönyörű dalára, de akár ki is próbálhatják magukat az ír tánc és az amerikai sztepptánc területén is.

A szervezők különleges, nyomot hagyó párkapcsolati társasjátékra is hívják a közönséget, ahol a tánc mellett a festészet is fontos szerepet kap majd.

A program rendhagyó helyszíneként a 6 hektáros Millenárist választották. A művészek betáncolják az egész teret. Így Közép-Európa legnagyobb, háromdimenziós függőkertje is táncparketté válik majd, ahol egy interaktív, tér-specifikus, improvizatív előadással varázsolják el a nézőket.

A különleges kortárs performanszok mellett a közönség-kedvenc flamenco, a szenvedélyes tangó és a vérpezsdítő magyar néptánc is színesíti a programot. 

Mindezeken felül a legkisebbeket egy indiai textilmesére invitálják. A különlegességek iránt érdeklődők egy a természet hangjai által inspirált szólót láthatnak Budapest legmodernebb pihenőparkjában.

A nap két házigazdája Stohl Luca, táncművész és Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója lesz.