Találkát adott a sors

2024. 26. 01., 11:16am
Gubik Petra és Balázs János zenés estje a Cziffra Fesztiválon

 

by Szendi Horváth Éva

A Cziffra Fesztivál számos eseményén teremt szintézist különböző műfajok között és mutatja be a zongora ezer arcát. Február 13-án a MOMkult Színháztermében Gubik Petra színművész és Balázs János együtt lépnek színpadra Cziffra György életét megidéző egyedi zenés prózás műsorukkal.

Balázs János - fotó: Emmer László

Az este során Cziffra életének jelentős állomásait sorra véve az előadás felidézi azokat a fontos találkozásokat, amelyek segítették Cziffra számára a művészi kiteljesedést, a zenébe és az emberekbe vetett hit szüntelen lobogását. A klasszikus kompozíciók mellett az ’50-es évek meghatározó dallamai is felcsendülnek. Mély érzelmek és zenei magaslatok hatják majd át a produkciót. Olyan ember életútja tárul elénk, akit az európai történelem legsűrűbb és legviszontagságosabb eseményei sem tántoríthattak el attól, hogy beteljesítse sorsát és küldetését: szüntelenül adni, valamint boldogságot és nyugalmat teremteni az emberek életében.

A 20. század második felében élt zongoraművész életútjának bemutatásában Balázs János partnere a fiatal, Junior Prima Díjas művésznő, Gubik Petra lesz. A zenei televíziós műsor sikere, a Magyarország legsokoldalúbb előadója cím elnyerése után most a Fesztiválon is színpadra lép, ahol a próza és zene, klasszikus és könnyűzenei melódiák egymással karöltve kerülnek majd előadásra.

Gubik Petra

Azzal kísérleteztünk Jánossal, miként tud találkozni a klasszikus zene a jazzel és a prózával. A kísérlet komplex előadássá nőtte ki magát Oláh-Horváth Sára dramaturg segítségével” (Gubik Petra)

 2024. február 13. (kedd) 19:30

MOMkult, Színházterem

Találkát adott a sors

Gubik Petra (ének) és Balázs János (zongora) estje

Dramaturg: O. Horváth Sári

Jegyek: https://cziffrafesztival.hu/program/talalkat-adott-a-sors-gubik-petra-es-balazs-janos-estje/