TIMELESS - a Daalarna legújabb kollekciója

2022. 19. 04., 11:03pm
Az új TIMELESS kollekciót a Daalarna alapításának 20. évfordulója alkalmából a szerelem örökérvényűsége ihlette.

 

Benes Anita ezúttal olyan örök darabokat álmodott meg, amelyek az állandóságot és az időtlenséget szimbolizálják ebben a folyton változó, kiszámíthatatlan világban.

„Pontosan húsz év telt el a Daalarna megalapítása óta. Meg sem tudom számolni, hány menyasszonnyal találkoztam ez alatt az idő alatt, akik bár mindannyian mások voltak, egy valamiben mégis nagyon hasonlítottak: a legszebbek szerettek volna lenni azon a napon, amikor örök hűséget fogadnak a szerelmüknek” – meséli Benes Anita.

„Míg a divat világa az állandó megújulásról szól, amelyben trendek jönnek és mennek, az esküvők stabilitást, állandóságot, megbízhatóságot és az örök szerelem ígéretét hordozzák magukban. Esküvői ruhatervezőként ezért úgy kell szezonról szezonra újat mutatnom, hogy közben a menyasszony archetípusán sem változtatok, hiszen ez évszázadok óta változatlan: a fogalom hallatán egy boldog, ünnepi ruhába öltözött nő képe sejlik fel előttünk.”

“Az új TIMELESS kollekcióval ezt az örökérvényűséget igyekeztem megragadni.”

Benes Anita az új kollekció megalkotásakor olyan stílusjegyeket használt, amelyek állandóságot sugároznak, hiszen ettől válik egy ruha igazi örök darabbá.

Ennek megfelelően ezúttal kizárólag a fehér szín különféle árnyalataival dolgozott, a ruhák vonalvezetése pedig szintén az időtállóságot képviseli, nem függve az aktuális divatirányzatoktól.

A kollekció meghatározó elemei a nőiességet finoman hangsúlyozó dekoltázsok, a karcsú sziluettek, a csipke és a tüll alapanyagok dominanciája, valamint a kézműves igényességgel tökéletesített részletek.

A TIMELESS kollekció kampányfotóinak elkészüléséhez is egy örökérvényű helyszínt választott Benes Anita, amely összhangban van a Daalarna letisztult, minimalista világával.

„A Kanári-szigetek vulkanikus domborzata olyan hangulatot áraszt, mintha évezredek óta megállt volna az idő azon a vidéken. A szigeten töltött idő alatt sokszor eszembe jutott, hogy ez a hely valószínűleg húsz éve, a Daalarna alapításakor is ugyanígy nézhetett ki, és húsz év múlva is pont ugyanilyen lesz majd. Van ebben valami végtelenül megnyugtató.”

Fotók: Papp Éva és Schneider Zoltán, Smink és frizura: Kiss Csilla, Modell: Dobár Zita és Nagy Berta (@Attractive Models), Helyszín: Kanári-szigetek

https://www.youtube.com/watch?v=N8fJZJkOhJc

Az új TIMELESS kollekciót 2022. április 29-én este 7 órától, a Millenárison található Széllkapu Parkban megrendezett Daalarna Fashion Show-n láthatja először élőben a közönség. Jegyek még korlátozott számban kaphatóak a bemutatóra a jegy.hu rendszerében.