Színkód? Színezd a nyarad

2019. 22. 06., 10:05am
mi megmutatjuk, mik a trendi árnyalatok idén

mi megmutatjuk, mik a trendi árnyalatok idén

Sárga blézer és rózsaszín táska? Kék-piros cipő? A színek hatalmas erőt hordoznak magukban, ne félj használni őket! Játssz az árnyalatokkal, keverd össze, és találd meg saját színkódodat! Az Answear.hu színes divat tippjei következnek.

Mit jelentenek a színek a megjelenésedben?

Minden színnek van egy mélyebb jelentése és az árnyalatok, amiket viselünk, árulkodnak hangulatunkról, problémáinkról és szükségleteinkről.

Ha erőt és magabiztosságot sugároznál, válassz pirosat!

Ha vonzó és ellenállhatatlan akarsz lenni, válaszd a kéket! Nem hiába használják előszeretettel ezt a színt az üzleti életben. Utóbbit kombinálhatod szürkével, így kihangsúlyozhatod előnyeidet és kifinomultságodat.

A szociálisan és emocionálisan érzékenyek imádják a sárgát és narancssárgát viselni.

A zöldet főleg a nagyvonalú és kiegyensúlyozott emberek hordják – bátran kapd fel, ha azt akarod, hogy őszintének és nyugodtnak gondoljanak!

A kiegyensúlyozottsággal és jószívűséggel sokszor a bronz árnyalatokat azonosítják, azonban olykor a konzervatív és unalmas jelzők is jellemzőek a hasonló színeket viselőkre – pont ezért csak keveset vegyél föl belőle és mixeld más árnyalatokkal!

A fehér a tisztaságot jelenti, sokszor ünnepekhez kötik viselését és rendkívüli módon kiemeli a bőrszínt, így nem árt, ha óvatosan bánsz vele. Feketével kombinálva időtlen és elegáns megjelenést biztosít, de ne ess túlzásokba, mert könnyen átlendülhetsz a ló másik oldalára!

A luxus és jólét színe pedig  a lila: például partira, eseményre tökéletes választás egy ilyen árnyalatú ruha.

Természetesen a szín magában nem minden. Rengeteg múlik a megfelelő árnyalat kiválasztásán, intenzitásán, az arányokon és a színek kombinációján.

Mit szólsz a colour-blocking-hoz?

Most már képben vagy az egyes színek jelentésevel, biztosan a kedvenced is megvan, ideje őket kombinálni. Valószínüleg egyből a konrasztos árnyalatok mixelésére mennél rá, ugye? Ezek persze tökéletesen mutatnak együtt, vonzzák a szemet és kiemelnek a tömegből. Nincs is jobb módja, hogy energikus és jó hangulatú szettet varázsolj magadnak.

Azonban néhány szabályt itt is szem előtt kell tartanod! Mindenekelőtt válassz komplementer színeket, amik harmonizálnak egymással. A sárga jól mutat a lilával, a narancs a kobaltkékkel, a pink pedig a pirossal. Hagyd, hogy a színek irányítsák a megjelenésed és bánj óvatosan a fazonokkal!

Bízd magad a fantáziádra, hagyd, hogy a stílusod átvegye az irányítást: egy lefelé bővülő szoknya blúzzal, nadrágkosztüm egy nagyobb kézitáskával, oversized kabát egy cigarettanadrággal csak néhány tuti tipp, amivel elindulhatsz. Találd meg a saját színkódod és hagyd, hogy azzal azonosítsanak!