Sziget Fesztivál 2023 - tudnivalók, érdekességek

2023. 01. 08., 10:14pm
Több újdonsággal is találkozhatsz idén a Szigeten

 

Néhány helyszín átkerült máshova, de minden jól megtalálható a kiírásokból és a térképekből.

https://szigetfestival.com/hu/

A szervezők tettek azért, hogy ne legyen por, fontos a fenntarthatóság és a környezetvédelem, de van sok más is. Íme, néhány a sok közül:

Budapest Kártya

A Sziget CityPass by Budapest Card segítségével egyszerűen és költséghatékonyan fedezheted fel Budapest legszebb részeit! Egyszeri ingyenes fürdő- és strandbelépő, ingyenes tömegközlekedés és Sziget hajójárat, valamint számos extra kedvezmény jár a Kártya mellé, több mint 60 partnerünknél.

-Miért van szükség rá?

A Sziget önmagában is egy kisváros, ahol rengeteg a tennivaló, de ne felejtsük el, hogy egy csodálatos város szívében van: Budapest. A Sziget CityPass by Budapest Card kifejezetten olyan Szitizenek számára készült, akik:

 • a városban szállnak meg, és minden nap tömegközlekedéssel jutnak el a fesztivál helyszínére
 • érdeklődnek a város és a rendkívüli budapesti fürdőkultúra felfedezése iránt
 • nyaralni jön, és azt tervezi, hogy korábban érkezik vagy tovább marad, mint maga a fesztivál
 • csak egy hosszú hétvégére érkezik, de megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni belőle egyszerű és költséghatékony módon

-Mennyibe kerül?

Budapest Card Sziget Különkiadás

Ha már megvan a Sziget jegyed, szerezd be hozzá a Sziget CityPass by Budapest Cardot, hogy felfedezhesd a várost!

Minden infó a kártyával kapcsolatban: https://szigetfestival.com/hu/budapestcard


Green Sziget

A Love Revolution egyik fő üzenete a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés, amire idén a korábbinál is nagyobb energiát fordítanak. A Szeretet Forradalma egy nagy közös ünnep, boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk, közösen képesek vagyunk elérni, hogy a fenntartható fejlődés és a környezetünk megóvása a mindennapjaink része legyen.

https://szigetfestival.com/hu/greensziget

Túlélési Kalauz

A várakozásnak vége! Ismét itt van a Sziget Fesztivál, Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválja és kulturális eseménye. A DRINKiQ-val összefogva ismét elkészült a Fesztivál Túlélési Kalauz néhány tutitipppel, amik segítenek abban, hogy felejthetetlen élményben legyen részetek. https://szigetfestival.com/hu/drinkiq

Mit egyél a Szigeten?

Nézd meg, melyik partnernél milyen ételkínálatból válogathatsz!

https://szigetfestival.com/hu/szigetgasztro

Az ételzónák a tavalyihoz képest az alábbiakban újulnak meg:

 1. Az idei Sziget Fesztiválon a nemzetközi felhozatalt bővítik. Többek között kínai, thai, indonéz, japán, görög, francia, brazil, amerikai, szerb, mexikói, török kínálattal is készülnek, de nem kell aggódni, a magyar konyha is képviselteti magát!
 2. VIP vendégek számára a Digó Pizza, a Yama Budapest, a Nemo Étterem és a 101 Bisztró biztosítja a legjobb ízeket.
 3. Minden vendéglátóhely a fesztiválon köteles minden kereskedelmi egységnél minimum 1 db 2500 Ft alatti ételt a kínálatában feltűntetni! (VIP helyszínre nem vonatkozik)
 4. A Sziget Fesztivál ételkínálatában vegetáriánus, vegán, illetve laktózmentes ételek is megtalálhatóak. Figyeld a jelöléseket!
 5. A vendéglátóegységek úgynevezett Food Courtokban találhatóak a Sziget Fesztivál területén, ahol nagy figyelmet fordítanak a kényelemre. (Árnyékolás, ülőhelyek biztosítása.)
 6. Több blokk vörös hús mentes lesz, ezzel is figyelve a környezettudatosságra, továbbá a pálmaolaj felhasználás csökkenésére is nagy hangsúlyt fektetnek.
 7. Számos zöldség-gyümölcs ponton egészséges turmixot (vitamin bombát) is készítenek a látogatóknak.
 8. Évről-évre egyre nagyobb a hangsúly a környezettudatosságon. Minden szerződött partnertől elvárják, hogy a műanyag zacskók, nylon táskák, eldobható tányérok, evőeszközök és egyéb csomagolóanyagok helyett kizárólag papír vagy környezetbarát, illetve lebomló anyagokból készült kellékeket használjanak. Emellett minden partner számára kötelező a hulladékok szelektív gyűjtése, különös tekintettel a PET palackokra, az ALU dobozokra és a karton, illetve a fóliacsomagolásokra.

Néhány ajánlat:

Coffee Point - A Fesztivál kávézója évek óta.

CHE CHE BURGER - Egyedi, spéci burgerek rozsos buciban, színhúsból, házi szószokkal!

Unicorn Universe - Európa Első Unikornis Bisztrója egy egész univerzummal települ ki a Szigetre! Színes hamburgerek, vegán és snack falatok, Szerencsekerék és Beauty Sátor várják a Szitizeneket!