Szerdától EFOTT!

2022. 11. 07., 9:08pm
Világsztárok és a legjobb hazai előadók várják a fesztiválozókat a Velencei-tó partján

 

Akon, John Newman, Regard, Riton, Halott Pénz, Wellhello, Bagossy Brothers Company, Margaret Island, Irie Maffia, Honeybeast és még sokan mások – világsztárokkal és a legjobb hazai előadókkal várja a látogatókat szerdátólaz ország legnagyobb hallgatói fesztiválja a Velencei-tó partján.

A legzöldebb nyári fesztivál teljes mértékben újrahasznosítja a biológiailag lebomló hulladékokat és még közösségi komposztálást is lehetővé tesz.

A Velencei-tónál július 13-17. között megrendezett fesztivál két kültéri színpadot, két arénát, valamint számtalan zenei színpadot kínál, így a populáris és a klubzene mellett a retro, az alternatív, az RnB, de még a jazz kedvelői is megtalálják a számukra kedves bulihelyszínt.

A nagyszínpadon olyan sztárok lépnek fel négy nap alatt, mint John Newman, Akon, a Wellhello, a Follow the Flow vagy a Halott Pénz.

Az első napon, szerdán, többek között T. Danny, Dzsúdló, BSW és Metzker Viktória indítja a bulit. Látható tehát, hogy az EFOTTa fiatalok fesztiváljaként kiemelt figyelmet fordít az egyetemisták általkedvelt ifjú tehetségekre.

Ennek jegyében Road to EFOTT stage címmel még egy egyetemi tehetségkutató versenyt is hirdetett DJ-k számára a fesztivál és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a győztes pedig lehetőséget kap arra, hogy a fesztivál közönségének is bemutathassa produkcióját.

Az EFOTT ráadásul nemcsak esti bulik sorozata, hanem egy egyedülálló élmény, ahol a kapcsolt programok, a kiállítók, a nappali aktivitások folyamatos és tartalmas kikapcsolódást biztosítanak. Idén a fesztivál minden aktivitása azt mutatja meg: egyetemistának lenni menő. A nappali programokat összefogó UNIverzum egy olyan találkozási pont lesz, ahol mindenki megtalálja a már meglévő vagy a jövőbeli egyetemi haverokat” – fogalmaz Budai Marcell, az EFOTT kommunikációs vezetője.

Kiemeli: a fesztivál házigazdája, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) jóvoltából sikerült teljesen hulladékmentessé változtatni a fesztivált a biológiailag bontható hulladékok tekintetében. A körforgásos gazdálkodás jegyében a fesztiválon keletkező biológiailag bontható hulladékokat szelektíven gyűjtik, előkezelik, majd közösségi komposztálóba szállítják.

Egy fesztivál is lehet zöld

Az EFOTT már évek óta szelektíven gyűjti és válogatja a hulladékot, de idén szintet lép: teljesen hulladékmentessé alakítják a július 13. és 17. között megrendezett fesztivált a biológiailag lebomló hulladékok tekintetében. Egyrészt a komposztálás egy tudományos kutatási kísérlet keretében, másrészt a vendéglátás eszközeinek cseréje.

"Az italos poharakkal sem teszünk kivételt: a klasszikus műanyag poharakat biológiai úton lebontható, PLA poharakra cseréltük, az evőeszközöket fára, a tányérokat pedig papírra. A poharak mellett a PET palack a másik mumus, de erre is találtunk megoldást. Az EFOTT, az egyik kiemelt támogatójával, a Szentkirályi Ásványvízzel együttműködve a PET palackokat szennyeződésmentesen külön gyűjti a fesztiválon, így azok 100%-ban újrahasznosíthatóak lesznek, és ismét PET palackok készülhetnek belőlük” – tájékoztat Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke.

 Időpont: 2022. július 13-17.

Részletes program:https://efott.hu/programok/

Helyszín: Velencei-tó, Sukorói-félsziget

A fesztivál Facebook oldala:https://www.facebook.com/efott/