„Széppé tesszük a gyerekek karácsonyát!”

2022. 08. 12., 10:21pm
Felejthetetlen élmények és gazdag ajándékok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól

 

A Diótörő - balett

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén karácsonykor is ünnepi programokkal, ajándékokkal lep meg összesen 1300 magyarországi és határon túli, nehéz anyagi körülmények között élő gyereket.

„Mindenki Karácsonya” a Westendben, 300  gyerek részére

  1. december 12. hétfő, 13:00-15:00

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogató partnerei, valamint a házigazda Westend 300 hátrányos helyzetű gyereket hív meg budapesti általános iskolákból, gyermekintézményekből a „Mindenki Karácsonya” nevű rendezvényre, december 12-én, a Cinema City Westend  mozitermébe.

A programot a Gyermekmentő Szolgálat már 31. éve rendezi meg, ebből több mint két évtizede a Westend ad otthont a gyerekkarácsonynak.

Az is hagyomány, hogy fellépnek a Budapesti Operettszínház művészei, műsorukkal elbűvölve a  gyerekeket. Idén Füredi Nikolett és Kékkovács Mara, a Budapesti Operettszínház színművészei, valamint Dezső Ágota, Vanderlik Boróka és Wéber Tamás, a Pesti Broadway Stúdió növendékei szórakoztatják a gyereksereget. A szervezők arcfestéssel, lufihajtogatással, aprósüteményekkel és édességgel is kedveskednek a kis vendégeknek.

 Színházzal a beteg, rászoruló gyermekekért - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági színházi előadása a Vígszínházban

  1. december 15. (csütörtök), 19.00 óra

Több évtizede immár, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a karácsonyi időszakban jótékonysági színházi előadásra hívja vendégeit, ezek helyszíne pedig hagyományosan a Vígszínház. A teátrum egyik idei bemutatójára támogatói jegyek vásárolhatóak. A bevételt a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programjaira és egyéb közhasznú tevékenységére használja fel.

Az idei jótékonysági előadás William Shakespeare Szeget szeggel című dühös vígjátéka lesz, Nádasdy Ádám fordításában és Rudolf Péter rendezésében. Néhány név a szereposztásból: Kőszegi Ákos, Stohl András, Seress Zoltán, Fesztbaum Béla, Wunderlich József, Balázsovits Edit, Márkus Luca. A rendezés különlegessége, hogy a cirkusz világát idéző díszletbe emelték a történetet. „Az összes színész pedig szinte végig jelen lesz a színpadon, így valódi csoportszínházi élményt ad majd az előadás” - emeli ki Rudolf Péter rendező.

Az emelt díjas – 25 000 Ft-os – jegyek megvásárlásával a nézők a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatják. Az előadás után a vendégeket rövid fogadásra várjuk.

Jegyeket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat irodájában lehet rendelni, Gabos Erikánál.

Telefon: 475-7000; E-mail: gabos.erika@gyermekmento.hu

MKB Karácsonyi Gyermekgála

Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalettje az Operaházban 1000 nehéz anyagi körülmények között élő gyerek részére

2022. december 18., vasárnap, 11:00-14:00

23. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja idén is Csajkovszkij Diótörője. A Gyermekmentő szervezésében a kezdetek óta közel 27 000 gyereket bűvölt el és nyújtott számukra maradandó élményt ez a varázslatos, karácsonyi hangulatot idéző darab.

A MKB Karácsonyi Gyermekgálának idén ismét, az immár felújított, Magyar Állami Operaház ad otthont. Az MKB Bank 1000 gyereket lát vendégül vidéki városokból, falvakból és a fővárosból. De jönnek a határon túlról, így Erdélyből és a Felvidékről is. Az előadással, az ünnepi uzsonnával és ajándékokkal szebbé, felejthetetlenné kívánják tenni a gyermekek számára az adventi várakozást.

Az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás, hiszen Csajkovszkij karácsonyi balettje az ünnepi készülődés elengedhetetlen része.

Az E.T.A. Hoffmann karácsonyi meséjéből  született balett Marika és a Diótörő kalandjairól két felvonásból áll. A főbb szerepeket Felméry Lili, Harangozó Gyula-díjas táncos (Mária hercegnő), Taran Dumitru (Unokaöcs/Diótörő/Herceg), Melnyk Vladyslav (Drosselmeier) és Radziush Mikalai (Egérkirály/Egérkirály baba) táncolják.

A szervezők köszönetet mondanak támogatóiknak, akik felajánlásaikkal, ajándékaikkal emlékezetessé teszik a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát. Köszönik az OTP Banknak, a Westendnek, a Penny Marketnek, az MKB Banknak, a Coca-Colának, az Auchannak, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának, a Rege- Szatmári Konzervgyárnak, a T-Systemsnek, a  Linónak és a Budapesti Operettszínháznak.