Szenzációs koncert

2022. 12. 07., 11:17am
Visszatér Budapestre: Hans Zimmer Live - Európai turné 2023

 

2023. nyár elején a kétszeres Oscar® díjas Hans Zimmer nagysikerű turnéjával visszatér Európába. A koncertsorozat nemzetközi bejelentésének napján kiderült: a művész 2023. június 5-én 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában is fellép.

Idén Európa legnagyobb koncertarénáiban estéről estére teltházak előtt, elsöprő sikert aratva lépett fel Hans Zimmer és csapata. A filmzeneszerzők rock sztárja 2023. június 5-én visszatér Budapestre a „Hans Zimmer Live – Europe Tour 2023” keretén belül. A 15 országban 24 koncertet bemutató arénaturné ezen felül többek között Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban, és Németországban is állomásozik majd.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a színpadra egy újabb európai turnéra, és izgatott vagyok, hogy megoszthatom ezt a fenomenális show-t, amelyre a zenekar és én készülünk. Hálás vagyok, hogy játszhatom a zenénket, amely oly sok embert összehoz egy igazán felejthetetlen élményben” – mondta a bejelentés kapcsán Zimmer.

Az kétszeres Oscar®, Golden Globe és Grammy díjas Hans Zimmer zenésztársaival együtt tizenöt hónapon keresztül készítette elő a lenyűgöző produkciót, hogy teljesen egyedi élményt biztosítsanak a közönségnek.

Az úttörő hang- és fény show mellett tizenkilenc fős zenekara, Hans Zimmer, az Odessa Opera Orchestra & Friends háromszáz különböző hangszeren mutatja be a hollywoodi zeneszerző világsikereit. A dalok közül kiemelkedő szerepet kap a GLADIATOR, a KARIB SZIGET KALÓZAI, a BATMAN, az INTERSTALLAR, az OROSZLÁNKIRÁLY és a DÜNE. Utóbbiért idén márciusban Hans Zimmer amszterdami turnéja közben megkapta második Oscar-díját.

A koncert hazai szervezője a Green Stage Production iroda, melynek mottója: "A Földünk védelme, és ezért tudatos célunk, hogy minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események Ökológiai lábnyomát. Ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amely ezt a keletkezett öko lábnyomot ellensúlyozni képes".

Jegyek kaphatóak 2022. június 15-től az alábbi linken és a TEX országos jegyirodáiban.

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/hans-zimmer-live-europe-tour-2023-budapest-papp-laszlo-sportarena-581184/event.html

Hans Zimmerről:

Több mint 200 zenei projektet valósított meg, amelyek együttesen több mint 28 milliárd dollár bevételt hoztak a világ jegypénztáraiból. Zimmert két Oscar-díjjal, három Golden Globe-bal, három Grammy díjjal, egy American Music Award-dal és egy Tony® díjjal tüntették ki. Munkái közül kiemelkedik a Dűne, Nincs idő meghalni, Gladiátor, The Thin Red Line, A Good As It Gets, Esőember, A sötét lovag trilógia, Inception, Thelma és Louise, Az utolsó szamuráj, 12 év rabszolgaság, Blade Runner 2049 (társszerepben Benjamin Wallfisch) és a Dunkirk. Valamint a legújabb filmzenék, köztük a Wonder Woman 1984, Ron Howard's Hillbilly elégia és A Sponge Bob Movie: Spongya on the Run. Legutóbb Zimmer elnyerte az Oscar® díjat a Dune filmhez írt legjobb zenei teljesítményéért. 2019-ben Zimmer megszerezte az Oroszlánkirály élőszereplős remake-jét, amiért Grammy® jelölést kapott a legjobb filmzene a Visual Media kategóriában.

Fotocredit: Frank Embacher