Személyes történetek a csodavárásról

2020. 03. 08., 11:40am
Amikor újélet születik, kezdetét veszi egy gyönyörű, de egyelőre mindenki számra ismeretlen út. 

Amikor újélet születik, kezdetét veszi egy gyönyörű, de egyelőre mindenki számra ismeretlen út. 

A külső nyomás miatt azonban a kismamák sokszor nem mernek őszintén beszélni a terhesség alatti érzéseikről. A gátlások feloldásában segíthetnek azoknak az anyukáknak az élményei, akik már végig járták ezt az  utat. Most megjelent egy egyedülálló könyv, melyben ők őszintén mesélnek arról, hogyan maradt meg az emlékeikben életük legcsodálatosabb, gyermekváró időszaka.

Dr. Jekkel Gabriella könyve, a “Várandóság kismamaszemmel” több mint 500 anyuka fotókkal dokumentált, személyes élményeit gyűjti csokorba. Az igaz történetek összegzik a tapasztalatokat erről a gyönyörű, ám sokszor gyötrelmes időszakról.

Az út egyforma, de mindenki másképp járja végig

A terhesség, a szülés, a gyermekágyi időszak és az anyaság témakörében egyedülálló ez a könyv, hisz’ a „főszereplői” teljesen egyedi élményeket osztanak meg az olvasóval. Ám a kötet nem csupán a várandósság egyes momentumain vezet végig, hanem azokat a gyakori kérdéseket is megfogalmazza, melyek ilyenkor kismamák fejében motoszkálnak, – és ezekre most mindenki választ is kap.

A várandósság szerves részét képezik a kötelező egészségügyi vizsgálatok, melyek kálváriáját mindenkinek végig kell járnia. De épp’ ilyen sokrétű képet kapunk arról is, ki hogyan élte meg az étkezéssel kapcsolatos változásokat, a rosszulléteket, vagy épp a mindennapos rossz szokásokról való lemondást. A könyvben ezekkel a témakörökkel egy-egy nagy fejezet behatóan foglalkozik.

A kötet valós képekkel dokumentálja a pocak és a magzat 40 héten keresztüli növekedését. Így az olvasók, leendő anyukák előtt arra is fény derülhet, hogy ahogyan két egyforma baba, két egyforma terhesség sem létezik.

Ugyanez érvényes a szülésre is: a könyv lezárásaképp születéstörténetekről olvashatunk. Ezek közt a filmbe illő, gyors lefolyású szülésektől egészen a koraszülésekig rengeteg különböző élmény megtalálható. Mindezt az anyukák fényképei teszik teljessé, hogy az őszinte történetekhez az olvasó arcokat is kapcsolhasson.

A különleges könyv ajánlható mindenkinek, aki már tervezi. illetve várja az új élet érkezését. Ám ez a hézagpótló mű a nosztalgiázni vágyó anyukáknak, apukáknak is izgalmas olvasmány lehet. Ráadásul a kötethez egyedi ajándék is jár. Az e-könyvben az olvasó számos bónuszt talál, melyeket a várandósság idején oly’ gyakran felkeresett bababoltokban fel is használhatnak.