Szellőztetés, légtisztítás

2022. 16. 02., 11:10pm
Az új, innovatív készülék nemcsak légtisztításra, hanem párologtatásra is alkalmas

 

Ez a készülék kijelzi milyen minőségű a szoba levegője

A hideg hónapokban kevesebbet szellőztetünk, emiatt az otthoni levegő gyorsan elhasználódhat. A fűtés miatt azonban megnövekedhet a portartalma, ami egyeseknél szénanáthás tüneteket idézhet elő. „Éppen ezért érdemes gondoskodni a levegő megfelelő tisztításáról, amire ma már számos korszerű megoldás létezik” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divízójának vezetője.

Ezek közé tartozik a Sencor újdonsága, az SHA 8640WH légtisztító, amely optimális eszköznek bizonyulhat a maximum 42 m2-res helyiségek és irodák levegőjének megtisztítására. Az 50 wattos készülék nagyfokú hatékonyságát jól tükrözi, hogy akár 290 köbméternyi levegőt is meg tud szűrni óránként. „A beépített szenzornak köszönhetően képes azt is megmutatni, milyen minőségű annak a helyiségnek a levegője, ahol üzembe helyezték, a szobában keringő 2.5 mm átmérőjű szilárd részecskék figyelembevételével” – tette hozzá Lucza András.

A kifogástalan tisztítási folyamatot egy több fokozatú szűrőrendszer segítségével végzi: a légtisztító által beszívott levegő először egy olyan előszűrővel találkozik, amely kivonja a levegőből a nagyobb szennyeződéseket, így például az állatszőröket, vagy hajszálakat. A szűrőrendszer következő eleme, a HEPA-filter pedig gondoskodik a pollenek, porrészecskék és baktériumok 99%-ának kiszűréséről. A kellemetlen szagok ártalmatlanításához a levegő egy szénszűrőn is áthalad, végül pedig a beépített UV-lámpa hozzájárul a baktériumok és vírusok elpusztításához.

Az új légtisztító gép csendes működést (43 – 62 dB) kínál, így gyerekek és házi kedvencek mellett is használható. Kezelését az érintőpanel teszi egyszerűvé, amin könnyen beállíthatóak a működésre vonatkozó fontosabb paraméterek, így például levegőszűrés időtartama.

„Egy légtisztítóval tehát hatékonyan tehetjük frissebbé és tisztábbá otthonunk levegőjét. Ugyanakkor a téli időszakban kiemelt fontossággal bíró párásítás a legtöbb ilyen készüléknél nem megoldott. A Sencor éppen ezért ezt a légtisztítót 3 literes víztartállyal látta el, hogy a fűtési időszakban a felhasználók el tudják kerülni az otthoni levegő páratartalmának drasztikus lecsökkenését” – hangsúlyozta a szakember. Hozzátette: a beépített víztartály 10-16 órán keresztül történő folyamatos párologtatást tesz lehetővé, javítva ezáltal a helyiség, vagy az otthon páratartalmát.

A Sencor új légtisztítója tehát minden eddiginél több felhasználói igénynek képes megfelelni, hatékony és halk működés mellett.